U19-cheftræner ser tilbage på et stærkt forår

U19-cheftræner Niklas Vincentz gør status for en sæson, hvor holdet særligt i foråret viste sig godt frem og markerede sig med en klubrekord. Også transitionen til førsteholdet er blevet forbedret.

U19-ligaholdet spillede i weekenden sæsonens sidste kamp, da FC København var på besøg.

Det endte desværre med et knebent 2-3-nederlag, men overordnet set har sæsonen været mere end godkendt, og særligt foråret har været flot.

Cheftræner for U19, Niklas Vincentz, gør her status for sæsonen:

– Begyndelsen på efteråret var lidt svær. Jeg var ny, og nogle af drenge var nye, så vi skulle lige finde hinanden til at starte med. Der skete en lille forbedring til sidst i efteråret, som vi kunne tage med ind i vinterpausen, og det har vi brugt rigtig godt. Vi har fremstået markant stærkere i alle kampene i foråret.

– I efteråret var der også kampe, som vi tabte stort, mens vi i foråret har spillet mere tætte kampe, og det er et meget positivt tegn, siger U19-cheftræneren.

I foråret satte U19-holdet klubrekord med otte pointgivende kampe i træk, og det var med til at rykke holdet godt frem i tabellen.

– Foråret har været flot resultatmæssigt, og vi har hentet flere point, end vi havde forventet, inden vi startede. Vi ramte en god stime med otte kampe i træk med point, og det rykker jo godt i tabellen.

– Vi kan ikke brokke os over antallet af point, men vi kan godt være ærgerlige over, at det ikke blev til lidt flere, for vi havde for mange kampe, hvor vi var foran, men hvor vi ikke holdt føringen hele vejen hjem – senest mod FC København. Det er noget, vi kan lære af og skal blive bedre til, og så venter der endnu flere point til os. Alt i alt blev det til en niendeplads, og det må siges at være udmærket, siger Niklas Vincentz.

Det har også været glædeligt, at transitionskæden op til førsteholdet har været ganske velsmurt. 16-årige Olti Hyseni skrev i vinter fuldtidskontrakt med førsteholdet, flere har fået NordicBet Liga-kampe i benene, og mange har været involveret i Future Cup-kampene.

– På spillersiden fik vi sendt Olti Hyseni godt op på førsteholdet, og den slags er altid en succes for akademiet. Forhåbentligt kommer der også et par stykker mere – det er det, vi er sat i verden for. Udviklingen på det parameter går bestemt den rigtige vej, mener Niklas Vincentz.

Sønderjyske Fodbold endte på niendepladsen i ligaen med 32 point i 26 kampe.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder