Talenterne sparker sæsonen i gang

Fredag starter sæsonen for Akademiets tre ældste mandskaber, og du får her et indtryk af, hvor holdene står inden deres første turneringskamp. 

Opstarten er ved at være færdig, og fredag skal der spilles om point, når Akademiholdene tager imod AC Horsens.

Niklas Vincentz er ny U19-træner i Sønderjyske Fodbold, og han beretter om en rigtig fin opstart. 

– Vi har brugt opstarten til at arbejde os sammen som et hold. Det er rigtig vigtigt for mig, at vi er sammentømret, hvor alle vil hinanden det bedste. Derigennem skal alle være villige til at arbejde hårdt for holdet. 

– I selve opstarten har vi været seks dage på træningslejr i Løgumkloster, hvor vi blandt andet spillede mod FC Sydvest, mens vi ellers har forberedt os hjemme i Haderslev. 

Træningskampen mod FC Sydvest blev vundet med 3-0, og samme cifre vandt holdet med, da mandskabet senest mødte tyske Wolfsburg. Der er derfor god grund til optimisme forud for åbningskampen mod AC Horsens, hvor den nye U19-træner især vil se en stærk arbejdsindsats. Samtidig håber han på, at holdet kan komme lidt højere op i tabellen sammenlignet med sidste sæson

– Vi vil gerne have et udtryk, hvor drengene hver især viser, at det betyder noget at være en del af holdet. Det kræver, at der bliver ydet en stor indsats. 

– Derudover er det klart, at vi på resultatfronten håber at kunne bringe os lidt op, så vi ikke ligger i den absolutte bund. Men det vigtigste er, at vi præsterer weekend efter weekend i mere eller mindre alle kampe. Lykkes vi med det, så er jeg sikker på, vi får de point, som vi skal bruge, siger Niklas Vincentz.

U17-holdet glæder sig til sæsonstart

Peder Henriksen er ny cheftræner for U17-drengene, og han fortæller, at opstarten er blevet brugt på flere forskellige aspekter. 

– Som et helt nyt og sammensat trænerteam har vi fokuseret på flere helt grundlæggende og fundamentale ting her i opstarten. Først og fremmest at få en god fornemmelse af spillertruppen, men også at få skabt en god dagligdag, hvor vi udnytter vores ressourcer og kompetencer bedst muligt i både forberedelsen, afviklingen og evalueringen af vores træning og kampe.

– Vi er umiddelbart kommet fint afsted på begge områder. Vi har et fint billede af, hvor meget vi har at skyde med – og også, hvor vi har vores udviklingsområder. Og så handler det egentlig om at få struktureret hverdagen og vores daglige træning, så vi kører parallelkørsel mellem den individuelle udvikling og vores udvikling som hold. Logikken er, at formår vi at flytte hver enkelt spiller, så står vi også stærkere over tid i forhold til at konkurrere som hold.

Den nye cheftræner for U17-holdet fortæller samtidig, at holdet har spillet et par gode træningskampe i opstarten. 

– Baseret på vores to træningskampe mod Holstein Kiel og Kolding IF har vi set en meget positiv udvikling, som giver grobund for optimisme op mod turneringsstarten mod AC Horsens. Vi kan med det blotte øje se, at vi har flyttet os rigtig meget på det fysiske – heldigvis bekræfter vores data fra den fysiske stab også den tendens. Og på det rent spillemæssige har vi tilsvarende set en god udvikling, hvor vi får flere og flere minutter, hvor vi er i kontrol med kampbilledet. 

Peder Henriksen forsikrer dog om, at den gode opstart på ingen måde er nok. Det hårde arbejde skal derfor tages med ind i fredagens sæsonpremiere mod AC Horsens. 

– Vi ved dog allesammen, at vi på ingen måde er i mål endnu. Det ved vi – og det ved spillerne. Og så glæder vi os rigtig meget til premieren mod AC Horsens, hvor vi jo reelt får den første reelle pejling på, hvor langt vi i virkeligheden er nået. Forhåbentlig er vi kommet så langt, at vi også kan konkurrere om de tre point. Vi har i hvert fald tænkt os at gå helhjertet efter det, fortæller han. 

U15 er klar til sæsonstart

Der er også en ny mand i spidsen for U15-talenterne, da Thomas Møller er blevet cheftræner for U15-årgangen. Den nye U15-træner er meget positiv omkring afviklingen af opstarten, og han glæder sig derfor til første turneringskamp på fredag. 

– Opstarten har været rigtig, rigtig god, og folk har arbejdet hårdt i deres sommerferie. Vi stod bedre til denne opstart, end vi havde regnet med, og drengene har derfor kunne træne hårdere end forventet. Derudover har vi haft nogle gode træningskamp mod AC Horsens og Wolfsburg, hvor holdet har præsteret rigtig godt. 

Thomas Møller siger samtidig, at holdet især har arbejdet med den mentale del i opstarten. 

– Mentalt har vi arbejdet meget med at være forberedt og klar, hvilket spillerne har været gode til. Vi har også arbejdet meget med forsvarsspillet, hvor vi især mod Wolfsburg så nogle rigtig fine tendenser. Ydermere har vi selvfølgelig også arbejdet med spillet med bolden. Her har vi især taget nogle skridt i fase 1 og fase 2, hvor det har set godt ud. 

Forud for sæsonåbneren på fredag mod AC Horsens håber den nye U15-træner at se et mandskab, som er klar til at arbejde hårdt. 

– Jeg vil gerne se et aggressivt hold, som kommer ud over stepperne. Jeg forventer en hård og svær kamp, hvor vi mentalt skal være klar til at yde det, som der skal til. Samtidig må vi bestemt ikke undervurdere modstanderen, afslutter han.

U14 starter først turneringen d. 25. august, hvor holdet møder Kolding IF på udebane. D. 19. august indleder U13-drengene deres sæson, når OB venter på hjemmebane.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder