Talenterne har skudt opstarten i gang

Mandag startede forberedelserne til forårssæsonen for Akademiets tre ældste mandskaber. I denne artikel får du et indtryk af, hvor de forskellige hold står, og hvad der skal arbejdes med i opstarten. 

NY U19-TRÆNER HAR EN KLAR PLAN

Der er blevet skiftet ud på cheftræner-posten, da Nikolaj Hørby er ny mand i spidsen for Akademiets ældste hold. Den nye træner giver herunder et grundigt indblik i, hvad der skal arbejdes med i opstarten: 

– Tiden i den første uge efter nytår har været brugt på de obligatoriske fysiske tests, hvor vi bl.a. på løbetesten har set en U19-trup, der har løftet det gennemsnitlige resultat med et helt niveau. De gode testresultater betyder, at vores plan om en intensiv pre-season kan føres ud i livet uden for mange ekstraordinære hensyntagen, fortæller Nikolaj Hørby og udbyder:

– Grundlæggende lægger vores pre-season op til, at vi arbejder yderligere ud af det spor, der handler om at dygtiggøre spillerne. Det vil vi gøre igennem Akademiets spillestil, og det vil altid være kernen i det, vi foretager os. Om et lille halvt år venter der for nogle af drengene det trin, der går ind i seniorfodbolden. Her gælder det selvfølgelig om at bringe dem derhen, hvor den overgang kan ske så gnidningsfrit som muligt.

Nikolaj Hørby fortæller, at holdet skal udvikle sig både defensivt og offensivt, hvilket den nye cheftræner detaljeret uddyber således: 

–  Defensivt skal vi arbejde med vores afstande spillerne imellem, vores kompakthed, så vi så ofte som muligt giver os selv de bedste betingelser for at starte et effektivt første pres. Her vil vi se flere sammenhængende højintense aktioner fra den forreste linje og en større dynamik hos vores øvrige bagvedliggende spillere, så de kan støtte op og følge op på det arbejde, som de forreste spillere laver. Vi vil være bedre til at låse modstanderen på deres egen banehalvdel.

– Man kan også sige, at vi presser for at score mål, så momentet for bolderobringen skal vi være bedre til at bruge til at starte en omstilling mod modstanderens mål.

– Offensivt skal vi lægge lag på den kontrol på kampbilledet, som vi ønsker at have, når vi har bolden. Dette fokus skal ikke ende med at have bolden for boldens skyld, men igen mere ses som evnen til selv at skabe de bedste betingelser for at søge modstanderens mål tidligt og effektivt. Forudsætningen for denne kontrol bliver vores genpres. Her ser vi lige nu, at vi kan og skal bringe en langt større opmærksomhed og en langt højere intensitet, efter vi mister bolden.

For at kunne opnå den ønskede udvikling har Nikolaj Hørby blandt andet fokus på, at der skal arbejdes med intensiteten. 

– Netop ordet intensitet er et nøgleord. Det er det, vi kræver i alle de træningsminutter, vi har sammen. Jeg ser det som en vigtig tredjedel af det ”performance mindset”, som spillerne skal have. Derfor glæder det mig også, at vi i vores pre-season ugentligt får vores mentaltræner med ud på banen, så vi kan koble vores mindset op på den adfærd, vi udviser.

I opstarten skal U19-talenterne både møde ungdomshold og seniorhold, hvilket Nikolaj Hørby ser frem til. 

– Vi har lavet et program, hvor vi både bliver matchet på vores normale U19 Liga-niveau, men hvor vi også får spillet minutter mod nogle seniorhold. På den måde håber vi, at vi får nogle kampe, der bærer præg af og kræver en større modenhed i vores indsats, end hvad man nogle gange ser i ungdomsfodbolden.

U17-HOLDET STÅR ET GODT STED

Der er ligeledes en ny mand i spidsen for U17-holdet, da Mathias Rahbek er ny træner efter Michael Meyhoff, der nu er blevet transitionstræner i Sønderjyske. 

Den nye træner fortæller, at holdet går ind til opstarten med forventningen om en positiv forårssæson.  

– Jeg synes, vi står et fornuftigt sted med U17-gruppen. Der er blevet gjort et godt stykke arbejde med holdet gennem efteråret, og nu bliver opgaven at lægge næste lag på i både spillet med og mod bolden – individuelt som kollektivt. Spillerne virker nysgerrige og målrettede på dette næste lag, og vi går derfor ind til foråret med positive forventninger.

Mathias Rabbek fortæller, at opstarten blandt andet skal bruges på at udvikle spillerne, så de lettere kan tage styringen på kampene. 

– Vi kunne rigtig godt tænke os at have endnu flere perioder i kampene, hvor vi kan tage initiativet – både med og uden bolden. En svær opgave, som fortsat kræver, at vi gør os umage hver eneste dag – spillere som stab. Vi står heldigvis på et solidt fundament, og vi glæder os derfor helt vildt til et forår, som foruden en masse træning og kampe også står på en tur til Portugal for at spille Algarve Cup. 

U15-HOLDET SER FREM TIL FORÅRSSÆSONEN

U15-truppen er også kommet i gang igen, og her fortæller trænerduoen Kresten Ipsen og Jonas Hansen, at hele holdet ser frem til opstarten. 

– U15-holdet er stemplet ind til forårssæson med god gejst og højt humør, og nu ser vi frem til en forholdsvis lang opstart, hvor vi kan bruge tid på at fordybe os endnu mere i spillestilen og arbejde med flere nuancer, som vi ikke har berørt så meget i efteråret.

Trænerduoen fortæller, at der skal spilles en lang række træningskampe i opstarten, så holdet står bedst muligt rustet til forårssæsonen. 

– Udover en intern kamp spiller vi fem træningskampe inden første turneringskamp, så der bliver ligeledes rig mulighed for at få set samtlige spillere i aktion undervejs, hvor det altid er spændende at se drengene med fornyet energi efter en ferieperiode. Træningskampene giver os også gode forudsætninger for at afprøve de ting, vi træner i opstarten på en scene, hvor vi ved, at der ikke er point på spil, så vi kan jagte den bedst mulige overførbarhed fra træningsbanen til det færdige spil.

Af: Magnus Winterskov Møller

Del denne nyhed:

Seneste nyheder