Modstanderzoom: En masse at jagte i sæsonens sidste udekamp

Fredag aften gæster vi Hobro IK i den sidste udekamp i NordicBet Ligaen, og her er der masser af gode grunde til at give den fuld gas.

 Af Michael Ehrhorn-Fernow

Med to runder igen står to ting nu fast med syvtommersøm. Vi skal spille Superliga-fodbold efter sommerpausen, og vi vinder NordicBet Ligaen!

Det vidner om en helt magisk sæson, og det er præcis, hvad den har været. En sæson der ikke er forbi endnu, for der venter stadig to vigtige kampe, der skal sikre os momentum og en god indflyvningshøjde til landets bedste række. Samtidig har vi flere vilde statistikker, som vi er meget sultne efter at forstærke og cementere i de sidste runder.

Først og fremmest kan vi med tre point sætte pointrekord i klubben. Vores hidtil bedste sæson er fra 2004/2005-sæsonen, hvor vi også rykkede op i flot stil – dengang med 2,13 point i snit. Henter vi tre point i Hobro, slutter vi ikke på under 2,16 point, og dermed vil vi kunne sætte flueben ved endnu en rekord i denne sæson.

I forvejen har vi sikret os rekorder for flest sejre i træk (syv) og flest clean sheet i en sæson (13).

Derudover kan vi flage for vores utroligt gode udebaneform. Vi har været ligaens klart bedste udehold, og vi har hentet 34 point på fremmed græs. Gør vi det godt i Hobro, har vi muligheden for at gå igennem en hel sæson med kun et enkelt nederlag på udebane, hvilket vil være helt fantastisk. Vinder vi i Hobro, vil vi have vundet 11 ud af 16 kampe på fremmed græs, og det er ikke det eneste, der kunne være voldsomt.

Vi har lavet 37 mål på udebane, hvilket er ti flere end AaB, der har lavet næstflest. Det forspring vil vi gerne udbygge yderligere, og generelt går vi efter så mange mål som muligt i de sidste to kampe, så vi kan få vores målscorer til at stikke helt af. Vi har lavet 68 mål i 30 kampe, hvilket er et snit på 2,26 mål pr kamp. Samtidig vil vi naturligvis gerne honorere den fantastiske opbakning, vi har mærket fra fansene i denne sæson.

Fredag møder vi Hobro IK, der efter en svær sidste sæson i den grad har rejst sig som en fugl føniks i denne. Det har de gjort med en god kombination af rutinerede folk samt en masse unge og sultne spillere. De har holdt fast trods udskiftninger i løbet af sæsonen – blandt andet har man sendt den voldsomt talentfulde målmand Jonathan Fischer til Sverige, og afløseren Andreas Søndergaard har taget godt fra.

Foran ham står et talentfuldt forsvar med profiler som Frederik Dietz og Marius Jacobsen, mens de har 27-årige Emil Søgaard som en vigtig mand, de to unge kan læne sig op af.

Længere fremme bør man nævne brødrene Lukas og Oliver Klitten, og så har de stærke Mads Freundlich og Mathias Kristensen. I angrebet spillede Hobro senest med Richmond Gyamfi, der er en af ligaens helt spændende spillere med tre mål i de seneste tre kampe, og så var Frederik Christensen også med. Han er også en hyppig målscorer.

Vi har vundet alle sæsonens tre foregående kampe mod Hobro. Senest vandt vi 2-0 på Sydbank Park i april, og ved seneste besøg i Hobro slog vi dem 2-1 i en intens kamp. Lad endelig den stime fortsætte!

5 skæve om Hobro IK

1. Hobro IK har den tidligere topspiller Martin Thomsen som træner. Ham har vi stået over for et hav af gange som spiller – blandt andet da han tørnede ud for netop Hobro.

2. Der kan være 10.700 tilskuere på DS Arena. Deres rekord er på 6.596 (16. marts 2015 Hobro IK – AaB 1-0)

3. Hobro IK er en bæredygtig fodboldklub. Blandt andet har de solceller på stadiontaget, og så har de store regnvandstanke, som indsamler regnvand, der bruges til vanding af fodboldbanerne.

4. Det første af mange højdepunkter i klubbens historie var i 1961, hvor man tog imod B1909 i ottendedelsfinalen i pokalturneringen. Den kamp tabte Hobro med 11-1, men gæsterne havde også en del landsholdsspillere på holdkortet.

5. Grundpillerne til den aktuelle sportslige succes blev lagt allerede i 1999, da ynglingeholdet i 1. division blev danske mestre. I truppen var blandt andet brødrene Lars og Mads Justesen samt Peter og Martin Thomsen.

Hold øje med…

1. Hobro IK har kun lavet to mål fra distancen i denne sæson, så vi skal vogte vores felt godt.

2. Vi har haft bolden 55,8 procent af tiden i denne sæson. Det tyder på, at vi også kommer til at have den en del i Hobro, for med 48,7 procent går de ikke i panik over, at modstanderne har en del tid på kuglen.

3. Hobro IK har lukket 38 mål ind i denne sæson. Det er tredjebedst i NordicBet Ligaen, så de er ikke lette at score på.

4. Vi har haft 488 afslutninger i denne sæson. Klart flest i ligaen, og vi lover mange flere i de to sidste runder!

5. Holder Nicolai Flø buret rent i Hobro, er der ikke andre målmænd i NordicBet Ligaen, der kan hente ham på clean sheet-listen i denne sæson.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder