Landsholdsoverblik: Sønderjysk debut og islandsk EM-billet

Tre spillere fra Sønderjyske Fodbold har været på landsholdsopgaver den seneste tid. Her er en opsamling på, hvordan det gik for Tinus Olesen, Orri Óskarsson og Lukas Björklund.

Mens der har været en friweekend i NordicBet Ligaen har der været fuld knald på landsholdene den seneste uges tid, og Sønderjyske Fodbold har haft tre spillere, der har udskiftet den lyseblå trøje med nationaldragten.

U18-landsholdsdebut til Tinus Olesen
Haderslev-knægten Tinus Olesen, der tidligere har fået U16- og U17-landskampe i bæltet, var udtaget til U18-landsholdet, og han fik sin debut i første hug, da han i træningsturneringen i Marbella fik det sidste kvarter på banen, da Danmark slog Norge 2-1.

I den næste kamp mod Tjekket startede Olesen inde og fik en time på banen i 3-2-sejren over Tjekkiet.

I den sidste kamp fik sønderjyden de sidste ti minutter på banen, da Sverige blev besejret med 3-0. Med de tre sejre vandt Danmark træningsturneringen.

Óskarsson bookede EM-billet
Orri Óskarsson vender retur til Sønderjylland med succes og selvtillid. Han og det islandske U19-landshold havde nået til EM-kvalifikationens Elite Round, og her var Óskarsson virkelig i hopla.

Islændingen scorede på straffespark i den første kamp mod Tyrkiet, der endte 2-2. Han fulgte det op med endnu et mål på straffespark, da Island meget overraskende slog England med 1-0. Og han sluttede af med et mål i den sidste 2-0-sejr over Ungarn.

Med syv point for de tre kampe tog Island gruppens førsteplads og bookede billet til sommerens U19-EM.

En ekstra sønderjysk vinkel på dén historie er, at det er den tidligere Sønderjyske Fodbold-spiller Olafur Skulason, der i dag er landstræner for U18-landsholdet.

Tillykke med kvalifikationen til Óskarsson og Skulason.

Björklund med anførerbindet
Lukas Björklund og det svenske U19-landshold skulle også i kamp for en EM-billet, men den mission lykkedes ikke for svenskerne, der endte med at stå tilbage med ét point for de tre kampe.

Björklund fik fuld spilletid i de to første kampe, hvor det endte med et 0-1-nederlag til Portugal og 1-1 mod Kroatien. Björklund fik anførerbindet undervejs i den første kamp, og var svenskernes anfører i den anden kamp.

En advarsel mod Kroatien betød, at han sad over id en tredje kamp, som Sverige tabte med 2-3 til Tjekkiet.

Olti Hyseni med U16-landsholdet
Mens de tre ovenstående spillere nu vender retur til Haderslev, skal vi have endnu en spiller på landsholdsopgave i nær fremtid. Akademiets Olti Hyseni deltager fra den 2. til 10. april i en træningsturnering i Frankrig sammen med U16-landsholdet. Læs mere om Hysenis landsholdsudtagelse her.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder