Future Cup: Opløftende præstation af purungt hold mod FCM

FC Midtjylland vandt onsdagens Future Cup-kamp med 3-1, men et meget ungt Sønderjyske Fodbold-mandskab leverede en mandfolkeindsats mod den stærke modstander.

Onsdag eftermiddag var vi i aktion i Future Cup for anden gang i sæsonen, og denne gang var modstanderen FC Midtjylland i Vildbjerg.

Midtjyderne stillede med med et slagkraftigt mandskab med masser af Superliga-erfaring, så det var god kamptræning til vores trup, der bestod af 12 førsteholdsspillere og otte U19-spillere.

FC Midtjylland kom bedst fra start og bragte sig foran allerede efter fem minutters spil, da Henrik Dalsgaard scorede på et flot langskud, der blev drejet ind i krogen helt uden chance for Jonas Dakir i målet.

Efter 20 minutter bragte hjemmeholdet sig på 2-0, efter Charles sikkert udnyttede, at han var kommet alene igennem efter en hurtig kontra.

Vi var bestemt ikke uden chancer i første halvleg. Både Søren Andreasen og José Gallegos havde gode forsøg, og førstnævnte var meget tæt på en reducering, da han bragede bolden på overliggeren, hvorefter den ramte mållinjen.

Reduceringen kom kort efter, og det var et spøjst et af slagsen. Banen i Vildbjerg var våd, og mange spillere gled rundt, og FCM-målmand Oscar Hedvall snublede også, da han skulle sparke en tilbagelægning væk – og så blev det i stedet et noget komisk selvmål.

Mens vi primært brugte førsteholdsspillere i første halvleg, var det U19-drengene, der tog over efter pausen. I den sidste halve time af kampen havde vi otte U19-spillere i aktion sammen med Kristoffer Jørgensen, Mikkel Hyllegaard og Mads Hansen – sidstnævnte var i øvrigt anfører i dagens kamp.

De unge løver kæmpede en brav kamp. Det var småt med chancer, men de forsvarede vores felt heroisk, og det havde været fortjent, hvis de havde holdt nullet i anden halvleg. Det var da også tæt på, men med ti minutter igen øgede FCM til 3-1, da et langt indkast uheldigvis blev rettet ind i vores mål. Det var i sandhed i en kamp med mange tilfældigheder.

Vi var tæt på med en reducering til sidst, da Sebastian Escobar Jensen spillede Kristoffer Jørgensen fri til en god afslutning, men bolden gik lige over mål, og tættere på kom vi ikke.

Assistenttræner Simon Poulsen var meget tilfreds med det unge mandskab, da han evaluerede kampen.

– Jeg synes, det var en rigtig god præstation mod et godt FCM-hold, som kom med en startopstilling, der udelukkende bestod af førsteholdsspillere. Da vi først lige fandt ind i kampen, matchede vi dem på tempo og intensitet.

– I anden halvleg lavede vi en masse skift, hvor der kom en masse unge spillere ind, men alligevel formåede vi at gøre det til en god fodboldkamp. Overordnet set er jeg rigtig godt tilfreds.

Simon Poulsen havde også roser til de otte U19-spillere, der fik en stor rolle i anden halvleg.

– De gjorde det helt fantastisk. De arbejdede stenhårdt. De er fuldt med, og de matcher dem også i de fysiske dueller. Det var mega fedt at se, og det giver håb for fremtiden, siger Simon Poulsen.

Den næste Future Cup-kamp er mandag den 23. oktober på udebane mod Viborg FF.

Kampen i tal
FC Midtjylland-Sønderjyske Fodbold 3-1 (2-0)
1-0 Henrik Dalsgaard (5), 2-0 Charles (20.), 2-1 Mads Bech Sørensen, selvmål (36.), 3-1 Benjamin Rasmussen, selvmål (80.)

Vores hold: Jonas Dakir (61. Benjamin Rasmussen), Simon Wæver (33. Kristoffer Jørgensen), Villads Klindt, Daniel Gretarsson (46. Nikolaj Ellegård), Atli Barkarson (61. Magnus Gaunsbæk), Marcus Kristensen (61. Anders Bergholt), Mads Hansen, José Gallegos (61. Simon Maass), Sebastian Koch (33. Mikkel Hyllegaard), Søren Andreasen (61. Sebastian Escobar Jensen), Mads Agger (61. Benjamin Opanovic)

Del denne nyhed:

Seneste nyheder