Fantastisk comeback gav et point i topbraget

Et tætpakket Aalborg Portland Park med fornem sønderjysk opbakning på udebaneafsnittet blev vidner til en underholdende duel i forårspremieren, hvor vi med et fantastisk comeback fik 2-2 og fortjent tog det ene point.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

At der var tale om en topkamp, blev tydeligt fra start. Der blev gået til stålet, og mens vi åbnede godt på bolden, gik de nordjyske værter op i et højt pres. Det gav pote efter tre minutters spil. AaB vandt bolden og spillede dybt til Mathias Jørgensen, der lagde bolden fladt mod det lange hjørne. Nicolai Flø havde handskerne på, men bolden strøg desværre i nettet til 1-0.

Thomas Nørgaards udvalgte lod sig ikke gå på af den start. Vi var rigtig gode på bolden i indledningen, og et saksespark fra Maxime Soulas blev begyndelsen på en rigtig fin periode. Der blev spillet godt ud af hjemmeholdets pres, og det gav nogle tilbud fra distancen til Sefer Emini og Jose Gallegos, inden også Rasmus Vinderslev forsøgte sig fra kanten af feltet.

Jose Gallegos kom tæt på, da han efter fremragende opspil havde bud efter det lange hjørne og måtte tvinge en god redning ud af Rody De Boer i AaB-målet.

AaB havde et par farlige tilbud lige op til pausen efter indlæg til Lars Kramer og Younes Bakiz. Vi gik dog til pause bagud med en enkelt efter en meget fornuftig første halvleg.

Peter Christiansen og Søren Andreasen havde bud efter udligningen fra starten af anden halvleg, men det var AaB, der igen åbnede målkontoen. Efter en erobring kom Jubril Adedeji fri ved baglinjen, og han lagde bolden tilbage til Melker Widell, der øgede til 2-0 fra tæt hold.

Igen fik vi dog svaret godt igen. Rundet 57 minutter satte Peter Christiansen en godt spillende Andreas Oggesen op, og efter et fladt indlæg satte Kristall Ingason sikkert bolden i kassen til 2-1.

Med 13 minutter igen fik vi udlignet. Et fremragende hjørnespark fra Ingason blev slået ind til Daniel Gretarsson, der forlængede bolden til Peter Christiansen. 2-2 i Aalborg!

AaB pressede på til sidst, men vi var fortsat godt med, og efter seks minutters tillægstid sluttede det 2-2 i premieren.