Akademiet fastholder ligalicens og vil udvikle sig yderligere

Akademiet i Sønderjyske Fodbold er igen blevet tildelt ligalicens, så vores spillere også i de næste to sæsoner kan udvikle sig i landets bedste ungdomsrække. Akademiet vil udvikle sig yderligere over de næste sæsoner, og ambitionen og forventningen er, at vi fremover vil se endnu flere talenter, der går hele vejen til førsteholdet.

Akademiet i Sønderjyske Fodbold er fortsat en del af det bedste selskab i Danmark.

DBU’s Talentudvalg har netop tildelt licenser for 2024-2026, og Sønderjyske Fodbold er som forventet blevet tildelt en toårig ligalicens, der betyder, at vores ungdomsspillere fortsat bliver udviklet i det bedste setup i landets bedste række.

I Sønderjyske Fodbold glæder direktør Markus Kristoffer Hansen sig over licensvurderingen og hæver samtidig ambitionerne for akademiet.

– Det er af meget stor betydning for vores akademi, at vi spiller i den bedste række, og det har vi nu vished for, at vi også gør i de to kommende sæsoner. Sønderjyske Fodbold er et landsdelsprojekt med 55 samarbejdsklubber, der alle er med til at løfte talentudviklingen i Sønderjylland, og vi er glade for, at vi også fremadrettet kan tilbyde de allerbedste forhold til de unge sønderjyske drenge, der drømmer om at blive professionel fodboldspillere.

– Akademiet har været prioriteret meget højt, siden vi kom til som ejere i sommeren 2022, og vi er uden tvivl på rette kurs. Vi kommer også til at udvikle os yderligere i de to kommende år, og vi har en klar ambition og forventning om, at vi fremover kommer til at se endnu flere talenter gå hele vejen til førsteholdet, siger Markus Kristoffer Hansen.

Sportschef Casper Daather glæder sig over, at det hårde arbejde på akademiet er blevet belønnet i licensvurderingen.

– Akademiet og samarbejdsklubberne er hjørnesten i vores klub, og der bliver arbejdet meget seriøst og grundigt, så vi sammen sikrer de sønderjyske fodboldtalenter de bedste vilkår og udviklingsmuligheder. Vi har et godt, dagligt samarbejde med Haderslev Fodboldklub på børne- og ungesiden, og mange dygtige samarbejdspartnere i form af ansatte og frivillige.

– Vi har allerede taget nye skridt, siden bedømmelsen blev foretaget, og vi har siden givet førsteholdsdebut til flere akademispillere. Alt det gode, som er blevet anerkendt med denne ligalicens, er vi allerede godt i gang med at bygge videre på, så vi står endnu stærkere i fremtiden, siger Casper Daather.

Talentchef i Sønderjyske Fodbold, Hans Paarup, glæder sig over, at det daglige arbejde på akademiet kan aflæses i vurderingen, og han mærker også, at udviklingen går i det rigtige retning.

– Det er vigtigt for klubben, at vi fastholder vores ligalicens, og det er et stort skulderklap til de trænere og ledere, der er samlet på akademiet. De er fagligt meget dygtige, og de har også nogle fortræffelig menneskelige kvaliteter. I Sønderjyske Fodbold udvikler vi ikke kun dygtige fodboldspillere, men vi er også et godt sted at være for ambitiøse trænere og ledere.

– I øjeblikket er der flere sønderjyske spillere, der enten er på førsteholdet eller banker på til det, og vi har flere spændende spillere i vores pipeline, og vi kan i den forbindelse også sende en stor tak for det stærke samarbejde, som vi har med spillernes forældre, skoler og TalentCenter Haderslev.

– Vi har et samarbejde med førsteholdets stab, som er på et særdeles højt niveau, og jeg er overbevist om, at vi i de kommende år vil se resultatet heraf, så flere talenter når førsteholdet og kan være med til at gøre en forskel. Talentudvikling er som et maraton, men vi løber så stærkt, vi kan hver eneste dag, og det hårde arbejde belønner sig for både akademi og spillere, siger Hans Paarup.

Sønderjyske Fodbold vil gerne bruge anledningen til at sende en stor tak til moderklubben Haderslev Fodboldklub samt de 55 samarbejdsklubber, der alle er med til at gøre en forskel.

Sammen er vi stærkest!

Læs mere om DBU’s licenssystem og tildelingen af stjerner her (link til DBU).

Del denne nyhed:

Seneste nyheder