5 hurtige: Anfører Vinderslev stolt over de mange kampe

Rasmus Vinderslev er en af de spillere, der har optrådt allerflest gange i den lyseblå trøje, og det er virkelig noget, der betyder noget for ham.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

Op til lørdagens kamp mod AC Horsens har vi fået en snak med anfører Rasmus Vinderslev om rollen som anfører, ansvaret, stoltheden og hvad han egentlig laver uden for kridtstregerne.

Du har fået mere og mere ansvar i din tid i Sønderjyske Fodbold og er nu fuldt fortjent kaptajn. Hvor meget nyder du din rolle nu?

– Jeg er rigtig glad for at spille i Sønderjyske Fodbold og for min rolle selvfølgelig også. Det er kommet i takt med, at jeg har spillet en masse kampe, og jeg prøver egentlig bare at bidrage så meget som overhovedet muligt.

Du rundede 156 kampe mod Vendsyssel og indhentede dermed Johnny Thomsen og nærmer dig Tommy Bechmann. Er det noget, man går op i, og hvad betyder det at have spillet så mange kampe for en klub, man holder meget af?

– Jamen, det er jo min barndomsklub, kan man sige. Nu har jeg spillet rigtig mange kampe, men det er ikke sådan, at jeg går og tæller kampene længere. Det gør man måske lige op til, at jeg rundede de 100. Men nu her spiller jeg egentlig bare så mange kampe som overhovedet muligt, og jeg har heldigvis også været heldig ikke at have så mange skader. At have så mange kampe er jeg selvfølgelig stolt over, men jeg skal selvfølgelig have en masse flere!

Nu fik vi at vide i sidste uge, at Tobias Klysner har fiskeri som sin hobby. Har du nogen eller nogle hobbyer uden for kridtstregerne?

– Jeg har jo læst lidt ved siden af fodbolden – til finansøkonom. Men når jeg ikke læser, så er det faktisk ligesom Klysner. En fisketur er rigtig fint. Og ellers er jeg meget sammen med nogle kammerater og bruger noget tid med dem også.

Har du nogle ritualer inden du skal ud og spille en vigtig kamp?

– Jeg går faktisk ikke så meget op i ritualer. Selvfølgelig er der noget med at spise godt og sove godt, og ellers er det egentlig bare at prøve at være i godt humør inden hver kamp. Det synes jeg plejer at hjælpe, at man har det godt, for så synes jeg også, at man kan gøre det godt ude på banen.  Så noget med at være sammen med dem, jeg godt kan lide. Måske se en god film eller høre noget god musik. Det er det, jeg plejer at gøre inden en kamp.

De to første kampe har været to forskellige oplevelser for jer tænker jeg. Hvor sultne er i efter at vinde lørdag?

– Vi havde rigtig gerne set, at vi skulle have fire eller måske endda seks point her efter de første to kampe. Det er helt sikkert, at vi gerne vil ud og have en masse point, og meget gerne allerede tre lørdag i Horsens. Så vi er rigtig sultne efter at gå ud og få en sejr!

Del denne nyhed:

Seneste nyheder