Modstanderzoom: Underholdning og tæt på målgaranti

Det er aldrig kedeligt, når vi møder FC Fredericia, og det er der heller intet, der tyder på, at det bliver, når vi gæster dem søndag. Vi zoomer her ind på vores kommende modstander.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

En af sæsonens korteste udebaneture venter søndag, når spillerbussen og forhåbentlig en masse lyseblå fans sætter kursen mod Monjasa Park i Fredericia.

Og det er bare med at komme afsted, for det bliver lidt af et brag, vi kan glæde os til. Der er vigtige point på spil helt i toppen, og det er to gode hold, der mødes.

FC Fredericia er at finde på tredjepladsen i NordicBet Ligaen, og det er egentlig ganske imponerende. De har nemlig i vinter solgt rigtig mange af deres mål. I januar sendte man stærke Tobias Bach til AGF i en rekordhandel, og efter lukningen af det danske transfervindue blev topscorer Adam Jakobsen solgt i en endnu større handel til svenske Brommapojkarna. Udover de to sagde man også farvel til Nicklas Røjkjær og Frederik Christensen, og tilsammen tegnede de fire sig for rigtig mange af de mål og offensive aktioner, FC Fredericia diskede op med.

Det betyder også, at søndagens værter har en forholdsvist smal trup, men de har stadig kvalitet. I forsvaret har de erfarne folk som Jesper Juelsgaard og Jeppe Brinch, mens de også råder over vores tidligere spiller Nicolaj Ritter.

Offensivt er en af de vigtigste spillere for FC Fredericia Lundrim Hetemi, der virkelig har imponeret i denne sæson, og som har et enormt potentiale. Sofus Berger ser også spændende ud, mens man har lejet Ringkøbing-knægten Anders Dahl i Silkeborg. Helt fremme har de en profil i Frederik Carstensen, mens Superligaens “plaffeminister” Ronnie Schwartz er kommet til.

Hvad angår dagsformen, kommer vi ind til kampen med masser af selvtillid efter en 2-0-sejr hjemme over Hobro trods næsten hele anden halvleg i undertal. Et bedre udgangspunkt end FC Fredericia, der senest tabte 4-0 i Kolding, mens man også røg ud af pokalturneringen til Silkeborg IF, der reelt afgjorde sagerne i den første kamp. Pokaleventyret har været særdeles imponerende i denne sæson for Fredericia, men måske det kan sætte sig mentalt at snuble lige før finalen.

Vores kampe mod FC Fredericia byder nærmest altid på masser af underholdning og ikke mindst mål. Ved senest besøg på Monjasa Park vandt vi dramatisk med 2-1 efter et flot comeback, og forrige gang, vi var gæster, vandt vi 3-1. Omvendt har Fredericia drillet os flere gange og har også taget point fra os i denne sæson – blandt andet i sæsonens første kamp på Sydbank Park, hvor vi trods forbilledligt spil i undertal tabte 1-3.

At kampene ofte byder på mål og en del af dem bekræftes yderligere af, at vi alt i alt har mødt Fredericia 31 gange. Kun to gange er det endt uden scoringer, og sejrene fordeler sig frem og tilbage mellem mandskaberne.

5 skæve om FC Fredericia

1. Den 3. januar 1991 var der fuldt hus til en ekstraordinær generalforsamling i Fredericia. Her blev Fredericia forenede Fodboldklubber og Fredericia KFUM enige om et samarbejde, og FC Fredericia var født. Sammensmeltningen skete, da man godt kunne se, at de menneskelige, praktiske og økonomiske ressourcer, også på fodbold-området, var knappe.

2. Man overtog dengang byens højest rangerede hold, der lå i Danmarksserien og serie 1.

3. FC Fredericia spiller til dagligt på Monjasa Park, der har plads til 4.000 tilskuere under tag, herunder ca. 2.500 siddende gæster.

4. Træner Michael Hansen har udover FC Fredericia trænet Skive, FC Vestsjælland, Ringkøbing, Silkeborg IF samt de danske ungdomslandshold. Og så havde han faktisk en rigtig pæn karriere som spiller også. Michael Hansen spillede 184 kampe for Silkeborg IF, mens han også optrådte i OB, NAC Breda, EfB og i FC Midtjylland, inden han i 2007 sluttede karrieren af i Silkeborg.

5. FC Fredericia sætter rekord hvert eneste år omkring sæsoner i træk i NordicBet Ligaen. Imponerende 23 sæsoner i træk har de været at finde i den næstbedste række.

Hold øje med…

1. Mads Agger ser knivskarp ud i øjeblikket. Han scorede i Horsens og leverede en forrygende assist til Sefer Emini i seneste hjemmekamp. Kan han fortsætte de gode takter? Agger scorede også mod netop FC Fredericia i starten af sæsonen hjemme på Sydbank Park.

2. Det er en kamp mellem nummer to og nummer tre. Vinder vi i Fredericia, ser det for alvor godt ud i vores fælles mål om oprykning til Superligaen.

3. Begge hold er pivfarlige fra distancen. Herfra har Fredericia scoret otte mål – i øvrigt det samme antal som os.

4.  Det er en god ide at få bolden ned på tæppet. FC Fredericia er nemlig det hold i NordicBet Ligaen, der vinder flest dueller, 965 gange faktisk – vi er nummer to med 918.

5. Vi har flest skud af alle hold i rækken. FC Fredericia er nummer to på den liste, så der bør være chancer for god underholdning!

Udebaneafsnittet på Monjasa Park er placeret i afsnit G på Carlsberg Tribunen:

Her kan du parkere og finde vej til udebaneafsnittet:

Køb billet til kampen her (afsnit G).

Del denne nyhed:

Seneste nyheder