Modstanderzoom: Turen går til Horsens

Lørdag klokken 17.00 gæster vi AC Horsens på Nordstern Arena, og det bliver et møde med masser af fysik og stærke aktører med Superliga-erfaring.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

88 kilometer!

Det er den afstand, der er fra Sydbank Park til Nordstern Arena, hvor Superliga-nedrykkerne fra AC Horsens spiller sine hjemmekampe.

En afstand, der forhåbentlig betyder, at rigtig mange lyseblå fans vil være at finde på udebaneafsnittet, når vi lørdag klokken 17.00 skal i aktion i et vigtigt slag.

Mens vi benhårdt jagter oprykning til Superligaen, jagter AC Horsens en plads i den vigtige top seks, så kampen har stor betydning i begge lejre, når det går løs.

Det er bestemt ikke nogen underdrivelse at sige, at AC Horsens havde travlt i januar. Klubben har fået amerikanske ejere ind, mens man også har skiftet i den sportslige ledelse, da sportschef Niels Erik Søndergaard blev sendt ud i slutningen af januar.

Superliga-nedrykkerne har hentet hele ni nye spillere i transfervinduet, hvor navnene blandt andet tæller Julius Madsen fra Næstved og Mikkel Lassen fra Frederikstad. Der er hentet spillere ind fra flere verdenshjørner, og så har man også hentet en spændende angriber i Simon Becher, der kom til fra Vancouver Whitecaps – formentlig som erstatning for Anders K. Jacobsen, der er udlejet til Vejle. Simon Becher har åbnet foråret med et mål og en assist, så han ligner en trussel.

Trods de mange nye spillere har AC Horsens stadig en trup spækket med spillere med solid Superliga-erfaring. I målet er Matej Delac deres nok største profil, mens forsvaret tæller navne som Søren Reese og Alexander Ludwig. På midtbanen har man drønstærke Moses Opondo, der dog ikke har spillet så meget på det seneste. Man har også Jakob Ankersen, der dog afsoner karantæne til lørdagens kamp efter en rød billet i forårsåbneren mod Kolding, hvor han fik tre spilledages karantæne. Udover Simon Becher har Horsens også Rogers Mugisha helt fremme, som der er store forhåbninger til for fremtiden.

Vi har historisk spillet mange tætte kampe mod AC Horsens, men tæt var det ikke, da vi mødte dem hjemme på Sydbank Park i efteråret. Her leverede vi en af sæsonens bedste kampe, da vi vandt med hele 5-0.

De seneste tre besøg på udebane i Horsens i tællende kampe har også budt på lyseblå sejre. Senest vandt vi med 2-1 i pokalen, og så bød de seneste to kampe i Superligaen på en 2-1-sejr og en sejr på 3-0. Lad endelig den statistik fortsætte lørdag, når det går løs igen.

AC Horsens har før lørdagens kamp ligesom os en uafgjort kamp og et nederlag fra forårets første to kampe. De åbnede med et nederlag hjemme til Kolding, og senest spillede man 1-1 i Næstved.

5 skæve:

  1. AC Horsens har flere fangrupperinger. Man har den stemningsskabende “Alliancen”, de mere satiriske “Gule Bønder” og så har man simpelthen også “Gruppen For De Positive AC Horsens Fans”, der blandt andet går højt op i en positiv tone på sociale medier.
  2. AC Horsens’ hjemmebane Nordstern Arena bruges også til store koncerter. Navne som Bon Jovi, Madonna og Elton John har spillet der.
  3. AC Horsens har tigeren ACHibald som maskot. Maskotten stod i 2020 frem i et interview og fortalte, at jobbet som tiger af og til gav nogle temmelig lumre og kinky beskeder i indbakken.
  4. Apropos maskotten kunne AC Horsens i 2021 chokerende melde, at tigeren blev skiftet ud med en farverig enhjørning inspireret af direktørens datters sengetøj. Det viste sig af være en aprilsnar.
  5. AC Horsens har spillet i Superligaen i 13 sæsoner. Første gang i 2005/06-sæsonen.

Hold øje med:

  1. AC Horsens’ nye angriber Simon Becher har faktisk en rekord. Han blev den spiller, der skulle bruge færrest minutter på at score sine fire første mål i MLS, så han kan true i offensiven.
  2. AC Horsens skal bruge en sejr og rigtig mange mål, hvis man skal holde liv i drømmen om top 6. Holdet er seks point efter med en markant dårligere målscorer. Med en sejr kan vi omvendt skabe vigtig afstand til forfølgerne helt i toppen, så det bliver intenst.
  3. Vi skal helt tilbage til 2012 for at finde en tællende kamp i Horsens, hvor vi ikke har scoret. Lad os endelig fortsætte den stime!
  4. AC Horsens har det ganske fint med ikke at have bolden. De har i snit haft den er 44,6 procent i løbet af deres kampe.
  5. Vi har haft 78 afslutninger mere end AC Horsens i denne sæson.

Læs mere om udebaneforholdene i Horsens – og køb din billet til kampen – her (link).

Del denne nyhed:

Seneste nyheder