Modstanderzoom: Revanchetid på Sydbank Park

Torsdag aften spiller vi en vigtig kamp hjemme mod et stærkt Vendsyssel-mandskab, der med en stærk trup før har givet os udfordringer. Vi zoomer ind på torsdagens modstander fra nord.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

Thomas Nørgaards tropper sprudler af selvtillid i øjeblikket. Søndag hentede vi en fortjent og vigtig sejr i Fredericia foran et hav af stemningsskabende sønderjyder, og allerede torsdag håber vi på stor opbakning på ny, når vi spiller en vigtig kamp hjemme i egen hule.

Det er nu, det hele skal afgøres, og med sejren i Fredericia tog vi et stort skridt i vores fælles mål om oprykning. Torsdag håber vi, at den eventyrlige duft af Superliga bliver endnu skarpere i luften, men det er en særdeles habil modstander, der venter os på Sydbank Park.

Gæsterne kommer langt fra nord, og de kommer med en særdeles habil trup. Vendsyssel FF har stor kvalitet i både defensiv og offensiv, og det er med til at give dem en rigtig god base. I forsvaret har nordjyderne en stor profil i Philip Rejnhold med nummer tre på ryggen. Man har også stor kvalitet med Mads Greve og den tidligere Hobro-spiller Mathias Haarup, og så har de en stærk spiller i Omar Jebali også.

På midtbanen er de brølstærke og har gennem velkendte Victor Mpindi og Ayo Simon Okusun masser af fysik – sidstnævnte er med sine næsten to meter med til at gøre, at Vendsyssel næsten altid er farlige på dødbolde. De to tidligere AaB’ere Frederik Børsting og Rasmus Thellufsen er også kommet ind og giver dem masser af kvalitet. Helt fremme er Lucas Jensen en evig kilde til uro, mens man også råde over en stærk mand i Lasse Steffensen.

Med det sagt plejer vi som oftest at have godt styr på Vendsyssel, når de gæster Sydbank Park. Vores seneste hjemmekamp blev godt nok tabt 0-3 i en mærkelig og atypisk kamp, men det var faktisk første gang, vi nogensinde havde tabt til dem hjemme.

Vi plejer også næsten altid at score mod dem, og som ligaens absolut mest scorende mandskab vil vi gøre alt for at give de lyseblå fans et par basser at lune sig på, når det gælder torsdag på Sydbank Park.

Foruden seneste hjemmekamp mødte vi Vendsyssel ude i premieren i denne sæson. Her spillede vi 1-1 i en kamp, hvor vi sagtens kunne have snuppet de tre point efter en stærk anden halvleg. De to hold spiller ofte jævnbyrdige kampe mod hinanden, og i syv ud af 11 kampe har begge hold scoret.

Der er ingen tvivl om, at der er sult efter revanche, når Vendsyssel FF gæster Sydbank Park, og der fløjtes op torsdag klokken 18.00.

5 skæve om Vendsyssel

1. Vendsyssel FF er fra 2013 og er dermed en relativt ung klub. De er et resultat af et samarbejde mellem flere klubber i Vendsyssel-området og en videreførelse af FC Hjørring-projektet, der blev etableret i 2006.

2. Vendsyssel FF sikrede sig i 2009/2010-sæsonen for første gang nogensinde oprykning til og deltagelse i 1. Division. Siden oprykningen har klubben været en fast del af landets næstbedste række.

3. I sæsonen 2017/2018 opnåede klubben sin bedste præstation til dato, da det blev til oprykning til Superligaen, via en samlet sejr på 3-1 i to playoff-kampe mod Lyngby BK.

4. Vendsyssel FF har gennem tiden haft et par trænere, der også har været trænere for Sønderjyske Fodbold. Søren Kusk var der fra 2013 til 2014, mens Peter Enevoldsen var midlertidig træner i 12 dage tilbage i 2019, da man havde sagt farvel til Jens Berthel Askou.

5. Vendsyssel FF var lige ved at nå pokalfinalen i 2018/19-sæsonen. Kun et nederlag i semifinalen til FCK forhindrede en tur i Parken.

Hold øje med

1. Det har er nok det tætteste, vi kommer på målgaranti. De to hold har aldrig før prøvet at spille 0-0, og det gider vi heller ikke torsdag.

2. Ayo Simon Okusun er med sine 1 meter og 97 centimeter en trussel på dødboldene, og de slår dem næsten altid mod ham.

3. Vendsyssel FF har haft 100 skud fra distancen i denne sæson, hvorfra de har lavet to mål. De scorer dog klart mest på sidste tredjedel, hvor de har lavet 35. Vi har lavet otte mål udefra og 54 i feltet.

4. Vi er oppe på 62 mål i denne sæson. Det er helt uhørt og ti flere end AaB, som har lavet næstflest.

5. Vi står lige med torsdagens gæster, når det kommer til clean sheets. Ni gange rent bur har de to hold hver i denne sæson. Kun Fredericia har lige så mange.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder