Modstanderzoom: En intens afslutning venter før slutspillet

Alt sættes ind på tre point mere til kontoen, når vi lørdag tager imod FC Helsingør i den sidste kamp, inden ligaen deles over i to.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

For en uge siden hentede vi forårets første sejr, da vi på en kold, men skøn aften sejrede med hele 4-1 ude mod AC Horsens foran et hav af feststemte sønderjyder.

De takter vil vi gøre alt for at følge op på, når sæsonens grundspil rundes af med en hjemmekamp lørdag klokken 13.00 mod FC Helsingør, og lad os se nærmere på det hold, der kommer forbi.

FC Helsingør kommer til Sydbank Park med lidt af en angrebslegende på sidelinjen. I spidsen for holdet står nemlig Alvaro Santos, der især er kendt for sin tid i FC København, hvor han scorede 38 mål i 84 kampe. Han spillede sin sidste kamp for svenske Helsingborg i 2014. Santos kom til FC Helsingør i oktober sidste år, og han var med til at hente spændende spillere til. Sæsonen har dog været udfordrende, og klubben er at finde sidst i rækken. En overlevelse er ikke umulig, men det kræver snart sejre for lørdagens pressede gæster.

Inde på banen er FC Helsingør ramt af, at deres store defensive anker Kasper Enghardt ikke er med. Han rundede sin kamp nummer 200 for klubben mod HB Køge for tre runder siden, men en skade har sendt ham en tur på tribunen på et for ham og for klubben ærgerligt tidspunkt.

Foruden Enghardt har FC Helsingør en blanding af unge og rutinerede kræfter. I sidstnævnte kategori finder man den tidligere Superligaspiller Daniel Norouzi, der blandt andet har fortid i Brøndby og Vejle. Helt fremme har de Yannick Agnero, der skulle løfte den tunge arv fra storprofilen Alexander Lyng, som Helsingør sagde farvel til i sommer.

I målet har FC Helsingør også en ny mand i skikkelse af Kasper Kristensen, der kom til i januar efter at have spillet i svensk fodbold hos Trelleborgs FF. 

Mens vi kommer ind til kampen med god selvtillid fra storsejren i Horsens, har FC Helsingør stadig sin første sejr til gode på denne side af nytår. I seneste runde leverede de dog en overraskelse, da man tog point fra formstærke Kolding IF og spillede 1-1. En kamp, der vidnede om, at der stadig er masser af liv i Helsingør-holdet, der vil kæmpe til det sidste for at komme væk fra bunden.

Indbyrdes har vi spillet syv kampe mod FC Helsingør. To i Superligaen og fem i NordicBet Ligaen, og vi har en lille overhånd mod dem. Samlet har vi vundet fire kampe, mens Helsingør har vundet tre, men de seneste tre indbyrdes opgør har alle budt på sønderjyske sejre. Lad endelig den stime fortsætte lørdag på Sydbank Park!

5 skæve:

  1. FC Helsingørs cheftræner Alvaro Santos har scoret 38 mål i Superligaen. Dermed ligger han side om side på All Time-topscorerlisten med vores tidligere angriber Quincy Antipas.
  • Geografisk er Sønderjyske Fodbold og FC Helsingør to af de klubber, der ligger længst fra hinanden i NordicBet Ligaen. 300 kilometer ligeud er der fra Helsingør Stadion til Sydbank Park, så lad os tage godt imod vores gæster, der har været på lidt af en tur.
  • De første 24 år af Helsingør Idrætsforenings, som klubben hed dengang, tilværelse holdt man til på »Grønnehave«, der navnet til trods absolut ikke var specielt idyllisk. »Grønnehave« – mellem Kronborg og Marienlyst – var dengang gammel havbund med skarpt strandsand og spredte totter af marehalm. Det lykkedes derfor at få kommunens tilladelse til at jævne området og så lidt græs, så man rent faktisk fik noget, som mindede om en fodboldbane.
  • Vi møder et hold med masser af historie. Helt tilbage den 1. juli 1923 blev Helsingør Stadion – eller Sportspladsen som den hed i mange år – indviet. Mere end 3.000 mennesker så HIF spille venskabskamp mod BK Frem. De vil ikke nævne resultatet på klubbens hjemmeside, men psssst….. Frem vandt 3-1.
  • FC Helsingør leverede en gigantisk overraskelse, da man i 2017/18-sæsonen rykkede i Superligaen for første og indtil nu eneste gang.

Hold øje med:

  1. 16-årige Olti Hyseni scorede igen, da han bragte os på 4-1 i Horsens, og han er brandvarm og sprudler af selvtillid. Han kunne godt spille en stor kamp mod FC Helsingør.
  • FC Helsingør er ikke bange for at have bolden. De har haft den i snit 50,6 procent af tiden i denne sæson. Atypisk for et hold, der ligger sidst.
  • Fortsætter målfesten? Med fire kasser i Horsens er vi oppe på 56 mål for sæsonen. 56!
  • Hold øje med Dalton Wilkins, der fik sin startdebut i Horsens. Han så forrygende ud, og så viste han prøver på sine voldsomt lange indkast.
  • Vi har vundet 819 dueller i denne sæson, og der bliver brug for styrken mod Helsingør, der er et af de hold i ligaen, der har begået flest frispark.
Del denne nyhed:

Seneste nyheder