Modstander-zoom: “Kolding er sgu mere end salater og håndbold”

Der venter et forrygende lokalbrag, når vi fredag aften gæster Kolding. Vi zoomer ind på vores naboer, og undervejs kommer der en forklaring på den lidt specielle overskrift.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

Så tæt på målet!

Vi er så tæt på Superligaen, man nærmest overhovedet kan komme, når vi fredag aften gæster Kolding IF på Autocentralen Park.

En kamp, der bliver både intens og underholdende, og en kamp, der har det med at leve sit eget liv. Som ekstra krydderi ventes der rigtig mange medrejsende lyseblå fans, der kommer til at udfordre de mange koldingensere i fredagsbraget.

Nu går det løs til en af årets fedeste kampe, men hvem er det egentlig, vi skal op mod?

30,7 kilometer er der mellem Sydbank Park og Autocentralen Park, og hvor er det fedt at have Kolding-rivaliseringen tilbage. Kolding har været fremragende i denne sæson efter at man rykkede op fra 2. division, og holdet kom med en stærk base og en stærk træner i skikkelse af Kristoffer Wichmann fortjent med i top seks.

Inde på banen har Kolding den stærke tysker Lennart Moser på mål, og foran ham er et stærkt fundament med Christian Vestergaard og Albert Nørager, mens man har fået islandske Ari Leifsson ind fra norske Strømsgodset. De har stærke backs, hvor særligt Patrick Tjørnelund står stærkt ud.

På midten råder Kolding blandt andre over Mikkel Jespersen og Mike Vestergaard, mens offensivspilleren Asker Beck også kan spille på midten. Her finder man også den teknisk stærke og hurtige profil Abdoulie Njai, der senest kom på tavlen ude mod AaB. Helt fremme er det særligt Thomas Mikkelsen og Paul Ngongo, Kolding satser på sammen med Mathias Kristensen.

Begge hold kommer ind til kampen med en remis i bagagen. Vi spillede 0-0 mod Vendsyssel FF, mens Kolding fik 3-3 i Aalborg. Kampe, hvor både vi og Kolding sagtens kunne have snuppet tre point. Vi har mødt lokalrivalerne 17 gange i henholdsvis 1. division og venskabskampe, og det er altid målrigt og underholdende. Vi vandt sæsonens hjemmekamp med 4-0, mens vi også møder dem i sidste runde på Sydbank Park. Seneste møde på Autocentralen Park sluttede 1-3 i en intens affære, hvor et hav af lyseblå fans sikrede os en fantastisk opbakning.

5 skæve om Kolding IF

1. I Kolding IF’s officielle fansang Forza Kolding IF fra Smækhugger af Skullclub bliver der sunget den herlige linje “Kolding er sgu mere end salater og håndbold.”

2.  Kolding Idrætsforening blev stiftet på højskolehjemmet den 15. oktober 1895 under navnet Kolding Fodsports Klub. Stifteren var en boghandler ved navn Christian Gundesen, og foreningen startede med 20 medlemmer.

3. Sportsfolk var i 1895 lidt af et særsyn. Oprettelsen af foreningen skete, da Gundersen modtog en opfordring til stiftelse af en fodsports forening fra en underkoporal i Livgarden via et brev i juli 1985.

4. Tilskuerrekorden på Kolding Stadion stammer fra en kamp i 2. division. I oktober 1981 var der 9.364 betalende tilskuere til kampen mellem Kolding IF og B 1909. Kampen sluttede i øvrigt 1-1, og begge hold rykkede en måned senere op i landets bedste række – Blandt andet sammen med Brøndby IF, der også kom op det år.

5. Kolding IF har haft en enkelt landsholdsspiller, nemlig Jan Mølby.

Hold øje med…

1. Flere af vores spillere er fredag tilbage på deres tidligere hjemmebane. Tobias Sommer og Dalton Wilkins kom begge til fra netop Kolding, og de er helt sikkert sultne efter tre point på Autocentralen Park.

2. Vi har mødt Kolding IF 17 gange i alt og har aldrig spillet 0-0 mod dem. Det er heller ikke planen fredag.

3. Vi er det hold, der har scoret klart flest mål i denne sæson, og det dufter også af mål fredag. I de seneste tre kampe mod Kolding IF har vi lavet 11 mål!

4. Mens vi har lavet flest mål i denne sæson, har Kolding IF lavet fjerdeflest, så værterne har også en giftig offensiv.

5. Kolding IF har det fint med at lade modstanderne have bolden. De har i snit haft kuglen 45 procent af tiden i deres kampe i denne sæson.

Vi ses på Autocentralen Park i Kolding.

Køb din billet til kampen her: https://shop.kolding-if.dk/

Del denne nyhed:

Seneste nyheder