Akademiet er klar til at tage hul på forårssæsonen

Akademiet i Sønderjyske Fodbold/HFK har arbejdet hårdt i vinterpausen og er nu klar til at tage hul på forårssæsonen i weekenden.

De har trænet hårdt i mange uger, og i weekenden skal der endelig kæmpes om point igen, når akademiholdene skal i aktion.

Akademichef Hans Paarup har set både trænere, specialister og spillere knokle i vinterpausen, og han ser forventningsfuldt frem mod foråret.

– Der kom en del nye folk til i sommer, hvor vi havde en kort opstart, og der var derfor en masse at se til på relativt kort tid. Vi har nydt godt af, at opstarten er længere om vinteren, og vi er blevet mere konsolideret som gruppe.

– Vi har fået finpudset det taktiske, tekniske og mentale i, hvordan vi gerne vil gribe tingene an på tværs af holdene som et samlet akademi, og alt i alt er vi meget fortrøstningsfulde i forhold til den forårssæson, vi nu går i møde, siger Hans Paarup.

Akademichefen bemærker også en god arbejdsomhed og energi på det store akademikontor i Haderslev Idrætscenter.

– Det er en fornøjelse at møde på arbejde og være sammen med en gruppe, der alle trækker i samme retning, og som hjælper hinanden og bakker hinanden op. Der er kommet et god, fælles forståelse af mange ting, og både trænere, specialister og spillere arbejder stenhårdt på at udvikle sig og hele tiden gøre tingene lidt bedre end dagen før.

U19-ligaholdet ”tyvstartede”, da holdet i sidste weekend spillede 0-0 mod AC Horsens.

– Generelt har U19-holdet haft en spændende opstart med masser af udenlandsk modstand, der har været godt givet ud, for holdet står et godt sted. De skal nok gøre det godt for at udvikle spillere, der er klar til at tage det næste skridt – uanset om det bliver i Sønderjyske Fodbold eller et andet sted.

– Vi har også en forventning om, at holdet henter point, og det skal det også kunne formå, og derfor er vi også ærgerlige, når vi ikke vinder en kamp som den i Horsens i forårspremieren. Vi kan godt glæde os over, at vi spillede til nul, for vi lukkede for mange mål ind i efteråret, og det er også en ting, holdet har arbejdet meget med, siger Hans Paarup.

Hos U17-ligaholdet er Daniel Ghorbany ny cheftræner, og han har nydt godt af en lang opstart med holdet.

– Han har fået en god start, og han har nogle meget motiverede U17-drenge, som arbejder stenhårdt hver eneste dag. Holdet hentede ikke mange point i efteråret, men vi er fortrøstningsfulde og er overbeviste om, at der venter dem flere positive oplevelser i løbet af foråret.

Hos de yngre årgange har der været nogle enkelte ændringer i staben. Den tidligere U14-cheftræner Kresten Ipsen er rykket op som analytiker for førsteholdet, og ungdomsudviklingstræner Rune Blaue har taget over som U14-cheftræner. Ny U13-cheftræner er den tidligere U15-assistent Jeppe Holst Pedersen.

– Der har været nogle interne rokeringer hos det yngre segment, og vi har nu en trænergruppe med Thomas Møller (U15), Rune Blaue (U14) og Jeppe Holst (U13), som er i stand til at arbejde for et godt miljø, hvor spillerne har gode betingelser for at udvikle sig, siger Hans Paarup.

U19, U17 og U15 fylder Sønderjyske Fodbold-bussen godt op lørdag, hvor alle holdene møder AaB i Aalborg.

Se hele akademistaben her: https://soenderjyskefodbold.dk/ungdomsstab/

Del denne nyhed:

Seneste nyheder