5.581 dage siden seneste ligakamp mod Kolding

Det er mere end 15 år siden, at Sønderjyske Fodbold og Kolding senest mødtes i en ligakamp. Dengang i maj 2008 endte det 2-2 i Kolding. Vi har været en tur i arkivet.

Det bliver noget ganske særligt, når Kolding IF fredag aften tager imod Sønderjyske Fodbold i femte runde af NordicBet Ligaen.

Der er blot 28 kilometer mellem Sydbank Park i Haderslev og Autocentralen Park i Kolding, så der forventes et stort rykind af sønderjyder i udebaneafsnittet.

Det er da heller ikke hverdag, at de to naboklubber kæmper om point mod hinanden. Så langt fra. Den seneste ligakamp mellem holdene ligger mere end 15 år tilbage – det var den 7. maj 2008.

Jo, vi har siden mødt hinanden i pokalturneringen og flere træningskampe, men i ligaregi er det rigtig længe siden – 5.581 dage er der mellem de to kampe!

Vi har været en tur i arkivet i HFK’s kælder for at finde informationer om den seneste kamp:

Dengang i foråret 2008 endte kampen 2-2 i Kolding. Sønderjyske Fodbold lå på andenpladsen og kæmpede for den oprykning til Superligaen, der kom en måned senere.

Ifølge JydskeVestkystens reporter var det Sønderjyske Fodbold, der sad solidt på spillet i første halvleg:

– Alene i første halvleg havde gæsterne så mange og så store chancer, at ingen kunne have indvendt spor, hvis stillingen havde været 1-4 eller 1-5 ved pausen, står der i JV den 8. maj 2008.

Avisen fremhæver, at Kenneth Fabricius, Jesper Kjærulff, Ken Ilsø, Jesper Kristoffersen og Jesper Jensen burde havde scoret.

Trods overtaget var det Kolding, der gik til pause med en 1-0-føring på mål af Jesper Christiansen, som avisen også kårede som kampens bedste spiller.

I anden halvleg fik gæsterne hurtigt udlignet ved Jesper Jensen, der på kanten af offside scorede til 1-1, men bare minuttet senere kom Kolding FC (som de hed dengang) på 2-1, da ”Jesper Jørgensen afdriblede seks-syv mand og sendte et fladt indlæg i fødderne på Søren Pedersen, som ikke blev dækket ordentligt op foran mål”.

Der var målfest i disse minutter, og endnu et minut senere havde Sønderjyske Fodbold udlignet til 2-2, hvor ”Kenneth Fabricius slap fri og fandt Jesper Kjærulff, som scorede med et fladt spark helt ude ved den ene stolpe”.

Netop Fabricius og Kjærulff blev sammen med Rasmus Hansen fremhævet som ”De sejeste” i avisens karaktergivning.

Daværende Sønderjyske Fodbold-cheftræner Carsten Broe var mellemfornøjet med det ene point i Kolding:

– Det er ikke noget dårligt resultat. 2-2 i Kolding er acceptabelt for os, for jeg synes, at de har et godt fodboldhold. Vi er bagud to gange, men jeg glæder mig over, at vi spiller os frem til rigtig meget. Til gengæld synes jeg også, vi dummer os helt gevaldigt i nogle situationer, og det er bare ikke godt nok, mente Carsten Broe.

Nu kan vi lukke ned for arkivet igen, for på fredag mødes Kolding IF og Sønderjyske Fodbold atter i ligaregi, og vi ser frem til et stort og spændende naboslag.

Køb din billet til udebaneafsnittet her: https://shop.kolding-if.dk/

Del denne nyhed:

Seneste nyheder