U17 og U15-talenterne er klar til sæsonstart

Akademiets U17 og U15-hold er klar til at indlede forårssæsonen, mens U19-mandskabet spillede deres første kamp i sidste weekend. 

U17 glæder sig til at komme i gang

Lørdag spiller U17-holdet sin første turneringskamp i 2023, når FC Midtjylland venter på udebane. Det er samtidig første gang, at Mathias Rahbek står i spidsen for U17-talenterne, og han beretter om en fin opstart.

– Vi har haft en fornuftig opstart, hvor vi har haft mulighed for at være nysgerrige på flere dele af spillet i forskellige konstellationer. 

Uddybende fortæller han, at holdet arbejder på at blive bedre til at styre kampene. 

– Vi søger lige nu et udtryk, hvor vi i endnu højere grad kan variere vores spil med og mod bolden med henblik på at kunne styre kampene på forskellige måder, og jeg ser rigtig gode tendenser i denne proces. Vi glæder os derfor til at starte sæsonen op igen, afslutter Rahbek. 

U15 har haft en meget godkendt preseason

Akademiets U15-drenge spiller ligeledes deres første turneringskamp i 2023, når de møder FC Midtjylland på udebane. 

Trænerduoen Kresten Ipsen og Jonas Hansen siger, at holdet har haft en rigtig god opstart. 

– Vi har fået spillet nogle fine træningskampe, hvor vi især glæder os over, at vi har mødt nogle forskellige formationer og udtryk hos modstanderne. Når vi forsøger at arbejde med principper i træningsugen og ikke kun at præsentere løsninger, kan budskabet og fortællingen blive tydeligere, når drengene får lov til at møde forskellige formationer, men stadig kan finde løsninger med udgangspunkt i de principper, som vi træner. Så den del har været mega fed for både trænere og spillere. Ligeledes har vi også haft en god platform med træningskampe til at få lagt flere lag på holdudviklingen. Både i spillet med bolden og i vores presspil mod bolden har vi haft lejlighed til at afprøve nogle nye ting, der giver os en større dybde og fleksibilitet.

De to trænere glæder sig også over, at de har haft en opstart, der har været skruet sammen på den helt rigtige måde for spillerne. 

– Derudover er der masser af ros til hele planlægningen og gennemførelsen af vores opstart, hvor spilletid, træningsmængde etc. har gjort, at vi i flere kampe har haft et godt fysisk overskud, selvom vi også har trænet hårdt i løbet af ugen. I flere kampe har vi været bagud, men vendt kampen til sejr. Summa summarum er U15-gruppen et rigtigt godt sted, og vi er derfor også klar til igen at kæmpe om point i ligaen.

U19 løftede spillet mod FCK

U19-talenterne var allerede i aktion i sidste weekend, hvor holdet tabte med 4-2 til F.C. København på hjemmebane. Efter kampen fortæller cheftræner Nikolaj Hørby, at FCK var en tand skarpere. 

– I lørdagens kamp var det klart FCK, der viste det højeste topniveau. De gav os nogle rigtig svære problemstillinger, som vi ikke helt var klar med klare svar på. Med det er sagt – og selvom resultatet af kampen var helt fair – så vil vi også stå tilbage og tænke, at vi gav FCK nogle mærkelige foræringer, som vi selvfølgelig ikke kunne slippe helskindet afsted med. Især ikke, når man ser på den individuelle kvalitet, som de har på rigtig mange af deres positioner.

Nikolaj Hørby fortæller ligeledes, at U19-holdet formåede at levere en bedre anden halvleg, hvor spillet i højere grad kom over på FCK´s banehalvdel. 

– Undervejs voksede vi dog som et hold og fik i anden halvleg vist en langt bedre side af os selv. Vi fik flyttet flere procenter over på deres banehalvdel og så mere sammenhængende ud i de ting, vi foretog os. Udtrykket var bestemt en mere godkendt måde at komme ud af kampen med tanke på de dårlige betingelser, vi gav os selv til pausen.

Akademiets U19-mandskab skal i aktion igen på lørdag, hvor holdet også møder FC Midtjylland. 

Del denne nyhed:

Seneste nyheder