U17-drengene rejser hjem med gode oplevelser

De seneste dage har Akademiets U17-drenge været til Algarve Cup, og det har været en rigtig god tur for hele truppen. 

Algarve Cup er et veloverstået kapitel for U17-talenterne, og cheftræner Mathias Rahbek fortæller, at der var tale om en god oplevelse både på og udenfor banen, 

– Vi tager virkelig meget med hjem fra turneringen. Vi har haft mulighed for at videreudvikle vores spil med og mod bolden mod forskellige stilarter – tilmed med rigtig høj intensitet og en vis stressfaktor på baggrund af de kortere kampe.

– Uden for banen har vi også gjort os store erfaringer. Vi har fået lov at opleve hinanden over flere dage og derigennem fået større kendskab til hinandens måde at jagte fodbolddrømmen. Vi har set hinanden have overskud, være presset, være glade og være frustreret – alt sammen noget, som vi kan bruge på vores videre rejse. 

Resultaterne i Portugal har været en pose blandede bolsjer med både sejre, nederlag og uafgjorte kampe, hvor et uafgjort opgør mod den portugisiske storklub FC Porto især skal fremhæves. 

– Kampene mod AZ Alkmaar og FC Porto var selvfølgelig en særlig stor mundfuld, hvor det uafgjorte resultat mod sidstnævnte var en stærk kollektiv præstation. Finalen blev spillet mellem netop AZ Alkmaar og FC Porto – så der er ikke noget at sige til, at det var svært. Generelt lagde drengene alt, hvad de havde i alle kampe, og det er jeg meget tilfreds med, selvom vi selvfølgelig havde håbet på en resultatmæssig endnu bedre placering end vores samlede niendeplads.

U19 tabte i Farum

I torsdags var U19-drengene på en svær opgave, da FC Nordsjælland ventede på udebane. Her spillede talenterne en fornuftig kamp, men det blev alligevel til et nederlag på 4-2. 

Cheftræner Nikolaj Hørby fortæller, at talenterne forsøgte at tage initiativet med et højt pres på værterne. 

– Vi spillede egentlig en ganske fin kamp, hvor vi forsøgte at udfordre FC Nordsjælland ved at bringe både presset og bolden op på deres banehalvdel så tidligt som muligt. Her fortjener drengene en stor anerkendelse for indsatsen, men vi må nok også sige, at udførelsen stadig mangler nogle procenter for, at vi kan bestemme endnu mere i de her kampe.

Samlet set er Nikolaj Hørby også tilfreds med, at der blev skabt en række chancer. 

– På trods af ønsket om mere skabte vi faktisk en håndfuld gode chancer på både etableret spil og omstillinger. Det håber jeg bestemt, vi kan bringe videre til de kommende kampe.

FC Nordsjælland  – Sønderjyske/HFK 4-2 (2-0)  

2-1, Marcus Kristensen – 4-2, Valentyn Napuda. 

Startopstilling:  Marcus Ryu Alstrup – Magnus Quisgaard Gaunsbæk, Nikolai Jacobsen, Benjamin Tabrizi-Birkebæk, Simon Maass, Kristoffer Jørgensen, Mads Nielsen, Blend Istrefi, Sebastian Escobar Jensen, Anton Hüttel, Marcus Kristensen. 

Bænken: Dmytro Kosach, Valentyn Napuda, Silas Relsted Gonzalez, Tinus Solomon Gripping Olesen, Carl-Emil Iwersen, Oliver Cafnik-Theill. 

Snævert nederlag til U15

Der blev kæmpet godt kampen igennem, men desværre tabte U15-talenterne med 1-0, da man i lørdags mødte AGF på hjemmebane. 

Efter kampen fortæller trænerduoen Kresten Ipsen og Jonas Hansen, at basis var i orden. 

– Vores basis er vi godt tilfredse med, og drengene kæmpede fortrinligt under hele kampen, men vi var klart mest effektive i presset i anden halvleg efter en mindre justering i pausen.

Trænerduoen siger samtidig, at holdet skal arbejde på at blive farligere foran modstanderens mål, når bolden bliver erobret. 

– Vi manglede dog at slå kapital af vores erobringer, som aldrig rigtig bragte os i farlige omstillinger. Ligeledes skal vi have gransket vores spil på bolden, da vi fik skabt alt for få muligheder, og så bliver det svært at vinde fodboldkampe.

Sønderjyske/HFK – AGF 0-1 (0-0)  

Startopstilling:  Noah Q.P. Nguyen, Sultan Azar Ebrat, Victor Grønhøj Nissen, Nicolai Lund, Benjamin Nicolaisen, Nicolai Derlich Biel, Mathias Duborg, Andreas Holm, Malthe Vigen, Nicklas Bergmann Schmidt, Simon Thaysen Nissen. 

Bænken: Linus Ben Würtz Thieler, Tobias Stig Bertram, Oliver Kræmer Jessen, Frederik Mortensen. 

Alle tre talenthold skal i aktion igen d. 1. april, hvor Brøndby IF venter på hjemmebane.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder