U15 HENTER POINT MOD FC MIDTJYLLAND

Det lykkedes Akademiets U15-talenter at spille 1-1 mod FC Midtjylland, mens det desværre blev til nederlag for både U19 og U17-drengene. 

Akademiets U19-hold tabte med 7-2, da de lørdag mødte FC Midtjylland på udebane. Efter opgøret fortæller cheftræner Nikolaj Hørby, at kampen på nogle områder lignede sidste weekends kamp mod FCK. 

– Vores første halvleg giver deja-vu til, hvad der skete i sidste kamp mod FCK. Denne gang kan man lige tilføje en rund portion modvind og et pludseligt snevejr til at forværre omstændighederne. FC Midtjylland lykkedes med det meste, som de rørte ved, og vi kom igen til at give for mange bolde væk på områder, hvor modstandere med bare en rimelig kvalitet kan blive farlige efterfølgende. De havde jo for sin vis punkteret kampen allerede ved pausen.

Cheftræneren fortæller derudover, at der er flere ting, som holdet kan tage med videre trods nederlaget. 

– Når vi så kigger bagved resultatet, kan vi dog stadig finde nogle ting, som vi skal holde fast i og arbejde på at kunne sætte både tydeligere og tidligere i spil i vores kampe. Vi er nu heller ikke så naive, at vi ikke først og fremmest må fokusere på at samle et hold med en bedre balance og rest-positioner i de offensive faser af spillet, og så er det vist også rimeligt lige at genlæse lidt på den defensive ABC omkring eget felt.

FC Midtjylland – Sønderjyske/HFK 7-2 (5-1)  

6-1, Sebastian Escobar Jensen – 7-2, Benjamin Tabrizi-Birkebæk. 

Startopstilling:  Marcus Ryu Alstrup – Kristoffer Jørgensen, Magnus Quisgaard Gaunsbæk, Sune Linderoth Aarup, Sebastian Escobar Jensen, Carl-Emil Iwersen, Tinus Olesen, Benjamin Tabrizi-Birkebæk, Anders Bergholt Pedersen, Simon Maass, Mads Nielsen. 

Bænken: Jonathan Heigl, Oliver Cafnik-Theill, Silas Relsted Gonzalez, Matti Geffen, Anton Hüttel, Valentyn Napuda. 

U17-drengene taber til stærkt FCM-hold

Der var positive tendenser undervejs, men U17-talenterne tabte med 5-1 i lørdagens kamp mod FC Midtjylland på udebane. Cheftræner Mathias Rahbek fortæller ellers, at der var stor tro på tingene undervejs. 

– Vi mødte et stærkt FCM hold. Ingen tvivl om det. Alligevel formåede vi at holde os inde i kampen i en første halvleg, hvor vi forsøgte at komme ned bag dem og skabe et ubehag for deres bagerste linje. I pausen var der en fantastisk atmosfære af tro og opmærksomhed på opgaven – og den tog drengene med ind på banen til anden halvleg, hvor det første kvarter har karakter af et muligt comeback. Herefter scorede FCM til 3-1, og det gav selvfølgelig et lille knæk, selvom drengene arbejdede hårdt videre med stor intensitet og loyalitet over for opgaven. 

Mathias Rahbek siger samtidig, at han er glad for for drengenes tilgang til kampen. 

– Jeg så en dedikation og et fokus, som virkelig er værd at bygge videre på frem mod næste weekend, hvor Esbjerg kommer på besøg. Og jeg glæder mig allerede til på mandag, hvor vi tager næste step mod vores drøm.

FC Midtjylland – Sønderjyske/HFK 5-1 (2-1) 

2-1, Villads Nøhr Birk

Startopstilling:  Benjamin Rasmussen – Villads Klindt Sørensen, Mads Bo Ottesen, Olti Hyseni, Dereje Jensen, Lasse Riggelsen, Frederik Nygaard Jürgensen, Elias Hjort-Pedersen, Villads Nøhr Birk, Jakob Lagoni Thorsen, Asghar Ibrahimi. 

Bænken: William Nyborg, Jeppe Klemann, Refik Avdic, Jonas Jønsson, Jacob Hamborg, Sebastian Larsen. 

U15 tager point med hjem

U15-drengenes forårspremiere mod FC Midtjylland endte 1-1, hvorefter talenterne vandt den efterfølgende straffesparkskonkurrence og dermed kunne tage to point med hjem til Sønderjylland. 

Efter kampen beretter trænerduoen Kresten Ipsen og Jonas Hansen om en kamp, hvor vejret blev en vigtig faktor. 

– Vind og vejr spillede en forholdsvis stor rolle på dagen med hhv. medvind i første halvleg og modvind efter pausen. Vi kunne selv lægge det største tryk på FCM før pausen, hvor vinden hjalp med at holde bolden på deres banehalvdel, mens det samme sker efter pausen, hvor Midtjylland har bolden meget på vores halvdel. Vi havde selv en håndfuld fine omstillingsmuligheder, som kunne være omsat til mål efter pausen, men den sidste skarphed manglede.

Trænerduoen fortæller, at de samlet set var rigtig glade for holdets indsats. 

– Vi er meget tilfredse med indsatsen fra drengene. De arbejdede stenhårdt i fællesskab og havde nogle virkelig fede attituder i dag – både individuelt og sammen. Vi bragte masser af aggressivitet og power ind i kampen, som var mega fedt at se, og som er instrumentelt at bygge videre på i resten af sæsonen.

FC Midtjylland – Sønderjyske/HFK 1-1 (1-1) 

1-1, Simon Thaysen Nissen. 

Startopstilling: Oliver Kræmer Jessen, Gustav Sejrup, Sultan Azar Ebrat, Victor Grønhøj Nissen, Nicolai Lund, Nicolai Derlich Biel, Mathias Duborg, Malthe Vigen, Mohamed Yahya, Nicklas Bergmann Schmidt, Simon Thaysen Nissen. 

Bænken: Elias Nøhr, Frederik Mortensen. 

Alle tre talenthold skal i aktion igen på lørdag, hvor Esbjerg fB venter på hjemmebane for alle tre årgange. 

Del denne nyhed:

Seneste nyheder