Sønderjyske Fodbold henter analytiker i eget akademi

Kresten Ipsen, der i en årrække har været tilknyttet klubbens akademi som cheftræner og ungdomsudviklingstræner, bliver frem over analytiker på førsteholdet.

Sønderjyske Fodbold styrker nu staben omkring førsteholdet med tilføjelsen af en analytiker på fuldtid.

30-årige Kresten Ipsen, der i en årrække har været tilknyttet klubbens akademi som cheftræner og ungdomsudviklingstræner, bliver frem over analytiker på førsteholdet og kommer til at arbejde tæt sammen med trænerteamet.

Sportschef Casper Daather glæder sig over, at klubben har fundet en dygtig analytiker i eget akademi.

– Vi udvikler dygtige spillere i vores akademi, men vi har også mange dygtige trænere, der hele tiden udvikler sig. I Kresten Ipsen har vi fundet en perfekt kandidat til jobbet som analytiker, og vi er overbeviste om, at han bliver en gevinst for staben og spillerne.

– Kresten Ipsen er super skarp og kompetent, når det kommer til dataanalyse, og han er en talknuser af fineste karakter. Vi kan hente en masse information fra data både fra kamp og i træning, og Ipsen skal være med til at analysere tallene og gøre dem brugbare for trænerne og spillerne. Vi vil gerne styrke staben omkring førsteholdet, og vi er glade for, at vi har fundet en stærk kandidat i eget hus, siger Casper Daather.

Kresten Ipsen ser frem til sin nye rolle som analytiker på førsteholdet.

– Jeg har haft nogle spændende år på akademiet i Sønderjyske Fodbold, hvor der har været gode muligheder for at udvikle sig fagligt og personligt. Det glæder mig, at klubben har valgt at rekruttere internt, og jeg er stolt over, at klubben har valgt at tilbyde mig jobbet, som jeg selv har store forventninger til.

– Jeg har nydt at være på træningsbanen, og det er spændende at være med til at rykke talenterne på akademiet, men jeg er også meget begejstret for at studere de tal, der gemmer sig i præstationen på banen. Det har længe haft min store interesse at trække den mest værdifulde data ud af træning og kamp, og jeg ser frem til at nørde yderligere i det i arbejdet som analytiker, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med staben og spillerne på førsteholdet, siger Kresten Ipsen.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder