Seks skud fra hoften til anfører Marc Dal Hende

Som optakt til årets første hjemmekamp mod FC Fredericia på fredag, har anfører Marc Dal Hende svaret på seks hurtige spørgsmål.

Hvordan vil du beskrive opstarten på forårssæsonen?

– Vi har haft en god opstart. Vi har trænet markant hårdere og løbet markant mere. I træningskampene har vi taget initiativet hurtigere og er gået hurtigere op i høje pres. Og på de fysiske parametre er vi blevet stærkere. Her har vi lagt på, så trænerstaben er meget tilfreds. Vi står desuden meget bedre rustet defensivt nu.

Du er under omskoling fra back til central forsvarsspiller. Hvordan er den proces?

– Første gang hernede i Sønderjyske Fodbold blev jeg omskolet fra kant til back, og det samme gennemgår jeg nu, hvor jeg omskoles til det centrale forsvar. Venstrebacken kan jeg spille i søvne, så det er lidt federe nu, at jeg skal ind og løse andre opgaver inde midt i forsvaret. Her kan jeg styre mere, have større lederskab og have mere indflydelse på, hvordan vi presser. Det gør mig godt, og jeg håber, det gør holdet bedre. Det er sjovt, at man på den måde kan få gnisten lidt tilbage i en alder af 32 år, når man skal til træning.

Har du troen på, at vi rykker op i 3F Superligaen?

– Det kan jeg love dig for, jeg har, for vi står markant stærkere end i efteråret. Vi har som sagt fået et meget tydeligere lederskab ind i truppen, vi er blevet mere initiativrige, og vi har en mere aggressiv stil. Vi glæder os til at komme i gang. Det bliver sindssygt spændende.

Hvordan får vi gjort Sydbank Park til en fæstning igen?

– Vi skylder fansene meget. De har gjort deres. Vi spillere må kigge ind ad. Vi skuffede i efteråret, så nu må vi betale tilbage i foråret. Forhåbentlig kan vi starte en bølge af sejre her i foråret. Det er os spillere, der skal oppe sig, for på lægterne har de gjort et stort stykke arbejde.

På en skala fra 1-10, hvor høj vil din tænding være, når du går ind på banen i foråret?

– Vi rammer suverænt et 10-tal. Vi er klar alle sammen.

Et resultattip til kampen og vores målscorere?

– Vi vinder 3-0. Målscorere bliver Peter Christiansen og Søren Andreasen, krydret med et langskudsmål fra Mads Albæk.

Der er kampstart mod FC Fredericia fredag klokken 19.00 – køb din billet til kampen her.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder