Nørgaard: Pokalen er vigtig i Sønderjylland

Onsdag aften er Pokalen det vigtigste i verden, og derefter rettes fokus igen mod NordicBet Ligaen. Klubbens stolte traditioner i pokalturneringen kalder på, at vi tager Pokalen seriøst, mener cheftræner Thomas Nørgaard.

Onsdag aften skal vi forsøge at få et godt udgangspunkt i den første pokalkvartfinale, når vi tager imod Silkeborg IF på Sydbank Park.

Cheftræner Thomas Nørgaard glæder sig til at prøve kræfter med Pokalen, som har givet klubben så mange gode oplevelser de seneste sæsoner.

– Sønderjyske Fodbold er en klub, der har en flot tradition i pokalturneringen. Sønderjyderne har smagt på de gode oplevelser i turneringen og oplevet det stærke fællesskab, det giver, hvis man er dygtig i Pokalen. Nu er vi igen blandt de sidste otte, og vi skal give den alt, hvad den kan trække for, at vi hopper skridtet videre, siger Thomas Nørgaard.

I denne sæson er vejen til kvartfinalen gået over Slagelse B&I, Kolding IF, HB Køge og Nykøbing FC, og nu venter en stor opgave i kvartfinalen mod 3F Superligaholdet Silkeborg IF, som vi har haft noget besvær med ved de seneste møder.

– Vi skal møde et dygtigt Silkeborg-hold, som er et svært hold at spille mod for alle i Danmark – også for de allerbedste hold. De er godt trænet af Kent Nielsen, som jeg har stor faglig og menneskelig respekt for. De har en trup med mange gode spillere, men det er også et homogent og relationelt dygtigt fodboldhold. Vi skal være super skarpe, hvis vi skal lave et godt resultat mod dem, og vi skal være bevidste om, at tingene ikke skal afgøres i morgen, siger Nørgaard med henvisning til returkampen i Silkeborg om en måneds tid.

Pokalkampen ligger mellem to vigtige kampe i NordicBet Ligaen, men cheftræneren har ingen betænkeligheder ved kampens placering.

– Vi står på mål for, at vi altid siger, at vi fokuserer på den næste kamp og ikke andet. Det gør vi også her. Det er en fed kamp at få mod en på papiret modstander af højere kvalitet, end vi er vant til at møde. Det skal vi bruge som en værdifuld pejling af, hvordan vi håndterer sådan en størrelse.

– Så lige i morgen er Pokalen det vigtigste i verden. Vi har en trup, hvor vi kan rotere, hvis behovet er der. Det kan både være onsdag eller på søndag. Vi har mere end 11, der kan spille, og det skal de vise over de næste fem dage, siger Thomas Nørgaard.

Efter nogle gode pokalsæsoner kan cheftræneren godt mærke, at Pokalen betyder noget særligt i Sønderjylland efter en række gode oplevelser.

– Det er ikke alle i klubben, der har været med ombord, men man kan godt mærke, at Pokalen virkelig betyder noget for dem, der har været så privilegeret at være en del af Sønderjyske Fodbold som spiller eller stab. Det har givet dem nogle oplevelser, der sidder uden på tøjet for dem, der har været med.

– Jeg føler også, at vi har en ansvar for at prøve at gentage nogle af de succeser, man har haft. Jeg har stor respekt for, at Pokalen fylder meget i Sønderjylland, og at klubben og sønderjyderne derigennem har fejret store triumfer. Det har givet nogle store oplevelser, som har bragt folk sammen, og det er noget, som mange kigger tilbage på med glæde og stolthed, siger Thomas Nørgaard.

Pokalkampen mod Silkeborg IF spilles onsdag klokken 18.45.

Du kan hente billet til kampen her.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder