Modstanderzoom: Kurs mod nyt topbrag

Der venter endnu et brag mellem ligaens nummer et og to, når vi lørdag gæster AaB på Aalborg Portland Park.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

Så er vi der!

Vi er nu nået frem til slutspillet, hvor ti vitale kampe i foråret skal afgøre, hvem der skal en tur i Superligaen efter sommerpausen. Vi har stærke ambitioner om netop det, og det har vores første modstander i slutspillet i den grad også. Turen går nemlig mod nord, når spiller- og fanbussen skal tilbagelægge de 240 kilometer, der er mellem Sydbank Park og Aalborg Portland Park. Vi møder AaB, og det bliver nok engang lidt af et brag, vi kan se frem til.

Man skal ikke bruge mange sekunder på at kigge på AaB’s spillertrup for at konkludere, at de har et rigtig stærkt hold. Der er masser af styrke i hovedspillet i form af spillere som Rasmus Thelander og Lars Kramer, mens der med navne som Jubril Adedeji, Younes Bakiz og Mathias Jørgensen er masser af fart og teknik. Sidstnævnte har i den grad taget NordicBet Ligaen med storm, efter at han skiftede fra Esbjerg fB. Mathias Jørgensen har i sine første fire kampe allerede lavet fem mål, og han åbnede den konto sidst, vi var på besøg i Aalborg.

AaB har desuden masser af Superliga-rutine med spillere som Jakob Ahlmann og Nicklas Helenius, mens man har unge spændende kræfter som Malthe Højholt og Melker Widell. Sidstnævnte svensker har været en af ligaens absolut bedste spillere i denne sæson.

Med det sagt har vi gjort det rigtig godt de gange, vi har mødt AaB i denne sæson. Første møde i grundspillet bød på en intens 1-1 remis på Sydbank Park, hvor vi spillede rigtig godt, og hvor AaB skulle bruge et langskudsdrøn fra Richard Odada for at sikre 1-1. I det omvendte opgør i Aalborg var vi nede med to, men efter en flot fight lykkedes det med scoringer fra Kristall Ingason og Peter Christiansen at sikre 2-2 i forårspremieren.

Generelt er det altid drøntæt og intenst i Aalborg, hvor vi har hentet historiske sejre, og med hjælp fra et hav af sønderjyder på udebaneafsnittet kan vi forhåbentlig sikre endnu en stor lørdag nordpå.

5 skæve om AaB

1. Udover fire danske mesterskaber er AaB en af de danske klubber, der har repræsenteret Danmark mest i Europa. De har spillet Champions League, Europa League, UEFA Cup og Europa Cup for pokalvindere, og så har de faktisk en europæisk titel. AaB vandt nemlig Intertoto Cup i 2007/08.

2. I 2009 nåede AaB faktisk 1/8 finalerne i UEFA Cuppen, hvor man slog Manchester City med 2-0 på hjemmebane. Det var ikke City i den forfatning, de er nu, men englænderne havde trods alt navne som Wayne Bridge, Micah Richards, Vincent Kompany, Pablo Zabaleta, Robinho og Shaun Wright-Phillips med fra start. City gik dog videre efter straffedrama.

3. AaB’s historie går helt tilbage til 1885, hvor Aalborg Kricketklub blev stiftet. Det skiftede i 1899 navn til Aalborg Boldklub, der vandt sin første titel i 1903, da man blev jysk mester.

4. Det var historisk, at AaB rykkede ud af Superligaen, men de har prøvet at rykke ned før. I 1947 rykkede AaB eksempelvis ud af det daværende 1. division, og otte år senere rykkede de faktisk også ud af 2. division. De rykkede tilbage i den bedste række i 1964. Det blev dog også til nedrykninger i 1971 samt i 1977, og i 1981 gik det helt galt da man rykkede i 3. division. Den var man også tæt på at ryge ud af den efterfølgende sæson, men nordjyderne reddede sig på sidste spilledag.

5. 18. juni 1995 hentede AaB sit første danske mesterskab med en 4-0 sejr over AGF på et fuldstændig udsolgt Aalborg Stadion.  

Hold øje med

1. Vi kan ikke give målgaranti, men det er tæt på. Vi er sammen med AaB de hold, der har scoret flest mål i denne sæson. 106 til sammen!

2. Hvem tager fat i bolden? Vi har haft en boldbesiddelse på 55,98 procent i denne sæson, mens AaB ligger på 52,92. Det er to gode hold på bolden, der mødes.

3. AaB har scoret 44 af deres 48 mål i denne sæson inde i feltet. Særligt på dødbolde er de giftige.

4. Vi har scoret 50 af vores mål i eller på kanten af feltet, mens otte er sat ind fra distancen. Senest på flotteste vis af Kristall Ingason med FC Helsingør.

5. Der var forrygende sønderjysk opbakning i Aalborg i forårspremieren, og det tyder igen på mange awayfans lørdag!

Del denne nyhed:

Seneste nyheder