Modstanderzoom: Et stærkt udehold gæster Sydbank Park

Hobro IK har løftet sig voldsomt i denne sæson, hvor et fundament af unge spillere har bragt klubben et rigtig godt sted hen. Vi zoomer ind på lørdagens modstander.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

Så er der igen fodbold i vente på Sydbank Park, og nu er det tid til første hjemmekamp i slutspillet. Vi glæder os enormt meget til at åbne portene for en masse begejstrede fans til en vigtig duel, når Hobro IK lørdag klokken 14.00 kommer forbi.

Fire point!

Så tæt var Hobro IK på at rykke ud af NordicBet Ligaen i sidste sæson, men med nogle vitale point i sidste ende lykkedes det at holde Fremad Amager og Nykøbing FC bag sig. Det var i sidste sæson, og det er nu længe siden, men det sætter to streger under, hvor imponerende en sæson, lørdagens gæster på Sydbank Park har haft i 2023/24-udgaven.

Hobro gik ind til sæsonen med en ung trup, der virkelig har været bid og bund i. Blandt andet så man forrygende ud på målmandsposten, hvor Jonathan Fischer var blandt rækkens bedste. Ham solgte de til Frederikstad i januar, og nu er det Andreas Søndergaard, der står på mål. Han er en relativt uprøvet keeper, der dog har samlet vigtig erfaring i England hos blandt andet Wolverhampton og Swansea.

Defensivt står Hobro med en god base med bundrutinerede Simon Jakobsen, der har spillet 104 kampe for klubben. Med 292 kampe har Jesper Bøge spillet endnu mere, og så har man en målfarlig forsvarer i Emil Søgaard, der har lavet fire mål i denne sæson. Generelt har deres forsvarsspillere lavet ret mange mål – blandt andet også fordi de er giftige på dødbolde.

Offensivt fordeler målene sig ud over en masse spillere hos Hobro. Man bør dog fremhæve Mads Freundlich, der står noteret for seks kasser, mens midtbanekollegaen Oliver Klitten har lavet otte! Brormand Lukas Klitten er også en dygtig spiller, og så har man fået Jesper Cornelius ind helt fremme. Han har lavet to mål i fem kampe.

Hobro driller os ofte, og det er nærmest altid tæt. Det var det også senest, de var på besøg på Sydbank Park, hvor vi vandt 1-0 efter en hurtig scoring og en sjælden fejl af Jonathan Fischer, der gik forkert af en fremlægning. I den anden ende have Nicolai Flø en mirakelkamp med flere kæmperedninger – særligt i anden halvleg.

Det vigtigste at hive frem inden lørdag ligner dog det faktum, at vi har mødt Hobro IK 11 gange på Sydbank Park, og vi har aldrig tabt til dem i Haderslev.  Af de seneste fem indbyrdes opgør i egen hule har vi vundet tre og spillet to gange uafgjort. Og så er det 10 kampe siden, vi sidst har tabt til dem.

5 skæve om Hobro IK

1. Den 27. maj 1913 besluttede en flok unge mennesker i Hobro at etablere en fodboldklub, og klubben blev en realitet den 13. juni samme år under navnet Hobro Idrætsforening.

2. Jamen, hedder de ikke Hobro IK? Jo, men Hobro Idræts Klub blev først en realitet i slutningen af 1920´erne efter en sammenlægning med Hobro Boldklub, der var dukket op i mellemtiden.

3. De første fodboldkampe blev spillet på en græsmark på Vilhelmsminde og måtte senere flyttes ned på den daværende markedsplads i byen. De fremmede klubber nægtede dog dengang at spille på den uegnede bane, hvorefter en rigtig fodboldbane blev etableret i Vester Alle. Den blev sidenhen kendt som ”mudderbanen” og kunne heller ikke benyttes til fodbold, hvorefter fodbodspillerne i begyndelsen af 1930´erne måtte rykke op til en mark ved Rosendal, der i 25 år kom til at tjene som byens fodboldbane.

4. Midt i 1970’erne nåede klubben sit sportslige lavpunkt med en placering i Serie 3 og en klubøkonomi, der lå i ruiner. Et rentefrit lån fra Hobro Kommune sikrede fortsat drift samtidig med valget af en ny hovedbestyrelse og nedsættelse af et ”kulegravningsudvalg”.

5. I 2014 rykkede Hobro sensationelt i Superligaen. I deres første hjemmekamp slog de Brøndby hjemme, og et par runder senere vandt de også i Parken over FCK. Hobro fik en flot syvendeplads i debutsæsonen på første klasse.

Hold øje med…

1. Hobro har i denne sæson kun lavet et enkelt mål fra distancen. Vi skal derfor prøve at holde dem fra feltet.

2. Hobro er et rigtig godt udehold. Faktisk rækkens 3. bedste. De har vundet syv af 11 kampe på fremmed græs.

3. Vi er dog et særdeles stabilt hjemmehold. Vi har vundet syv af 11 kampe på Sydbank Park i denne sæson.

4. Alle Hobros seneste tre kampe er sluttet med cifrene 1-1. Det er dog kun blevet 1-1 i fire ud af de 23 gange, vi har mødt dem.

5. Vi har scoret i ni af vores 11 hjemmekampe på Sydbank Park i denne sæson. Lad os fortsætte de gode takter i slutspillet.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder