Modstanderzoom: En lækkerbisken af et topbrag åbner ballet

Forårssæsonen åbner lørdag med en vaskeægte topkamp mellem ligaens nummer et og to, når vi drager til Aalborg med masser af lyseblå fans i ryggen.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

Endelig!

Det er med garanti den følelse, en masse lyseblå fodboldfans sidder med, når vi rammer lørdag klokken 13.00. Til den tid er det 84 dage siden, vi sidst var i aktion i en tællende kamp, og hvor har vi savnet det.

Og sikke en scene, der er sat. Forårspremieren er nemlig på udebane på Aalborg Portland Park, når vi som rækkens førerhold gæster nummer to, Superliga-nedrykkerne fra AaB.

”Stadion kalder nu igen” synger AaB-fansene i en af deres slagsange, og noget tyder på, at det kald er nået et godt stykke sydpå. Udebaneafsnittet på Aalborg Portland Park kommer nemlig til at være spækket med lyseblå fans. Der er meldinger om mere end 400, der drager mod postnummer 9000. En fabelagtig opbakning, som kan blive helt afgørende i forårets første slag.

For det er et rigtig stærkt hold, AaB kan mønstre til foråret. De leverede en fornem stime i starten af sæsonen, og trods udfald frem mod vinterpausen er der ingen tvivl om holdets potentiale i forhold til en direkte oprykning til sommer. Der er stor kvalitet på alle positioner, hvor truppen tæller stærke navne som Nicklas Helenius, Malthe Højholt, Lars Kramer og Younes Bakiz. Nordjyderne hentede desuden Melker Widell i Landskrona BoIS i sommer, og det er næppe nogen overdrivelse at konstatere, at han har været en af ligaens bedste spillere i efteråret.

I transfervinduet var AaB også aktive. Her blev særligt nordjydernes kanter forstærket, da man landede lynhurtige Mathias Jørgensen fra Esbjerg fB samt en af ligaens absolutte nøglespillere i Jubril Adedeji fra HB Køge.

AaB kommer derfor ind til opgøret lørdag med masser af fart på siderne og masser af individuel kvalitet. Desuden er de giftige på dødboldene, hvor der skal holdes et vågent øje med særligt Lars Kramer, Rasmus Thelander og Nicklas Helenius.

Med det sagt skal vi bygge videre på de fantastiske takter fra efteråret. Truppen er sulten og drønstærk, og hjemmekampen fra efteråret mod AaB lovede godt. I særligt 1. halvleg havde vi godt styr på Superliga-nedrykkerne, inden kampen blev en tæt og afvekslende affære efter pausen.

Også i kampene i Superligaen er det blevet til massevis af tætte og intense kampe mod AaB, og med efteråret in mente er det præcis, hvad man også kan forvente lørdag.

5 skæve om Aalborg

  • Aalborg er kendt som ”Lille Paris” eller ”Nordens Paris” på grund af sin charmerende arkitektur og hyggelige atmosfære.
  • De er glade for øl i Aalborg. Byen er hjemsted for et hav af bryggerier og sågar ølfestivaler – Særligt den årlige Aalborg Ølfestival. Byen slår sig også op på gin, og så er der selvfølgelig Aalborg Akvavit, der er blevet produceret i byen siden 1846!
  • Aalborg er værtsby for en af Danmarks største karnevaler, hvor tusindvis deltager i farverige parader og festligheder
  • Byens fodboldhold blev grundlagt i 1885 og er en af landets ældste klubber. Mange tror, at AaB står for Aalborg Boldklub, men det står faktisk for Aalborg Boldspilsklub.
  • AaB har vundet det danske mesterskab fire gange, mens de også har pokaltitler. De har deltaget i Champions League, hvor højdepunktet var 2-2 på Old Trafford mod Manchester United.

Hold godt øje med

  • En potentiel målfest? AaB er den klub, der har scoret næstflest mål med 37 i efteråret. De er dog et godt stykke fra de 50, vi suverænt kunne notere os for i de første 18 kampe.
  • AaB er efterårets bedste hjemmehold. De sidste to kampe endte dog i en uafgjort og et nederlag foran de nordjyske fans, så der er pres på fra start.
  • Vi kommer ind til opgøret med flere mulige debutanter. Tobias Klysner og Dalton Wilkins er blandt de nye navne i truppen.
  • AaB laver langt de fleste af deres mål inde i feltet. Kun tre langskudskasser er det blevet til efter 87 forsøg.
  • Med 111 hjørnespark i efteråret var AaB med afstand det hold i rækken, der fik flest chancer på den disciplin. Og det er et af deres helt store våben med mange høje herrer i truppen.

Køb billet til kampen her (link til AaB’s hjemmeside).

Læs mere om forholdene til udbanefansene i Aalborg her.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder