Modstander-zoom: Nykøbing FC har fundet formen

Her kan du blive klogere på lørdagens modstander, Nykøbing FC.

Begge hold kommer med en frisk sejr i bagagen til lørdagens opgør. Sønderjyske Fodbold med en 3-2-sejr mod Vendsyssel FF og Nykøbing FC med en 4-2-sejr over HB Køge. Begge hold har brug for en sejr. De lyseblå for at holde sig til i oprykningskampen og Nykøbing FC for at stå bedre i nedrykningskampen.

Statistik i forbindelse med kampen
Otte gange har Sønderjyske Fodbold mødt Nykøbing FC siden 2003. Det er blevet til sammenlagt fire lyseblå sejre, to uafgjorte samt to nederlag. Seneste nederlag daterer sig helt tilbage til 24. april 2005. De fire opgør herefter gav to sejre og to uafgjorte. De to seneste sejre var i efteråret 2022. Den 8. november vandt vi 2-1 i Nykøbing i Pokalen med Emil Frederiksen og Mads Albæk som målscorere. Måneden før – den 1. oktober –vandt vi 3-2 i en kamp, der går over i historien.

Næstbedste comeback nogensinde
Det blev en kamp, der nok vil blive husket af mange i lang tid. Sønderjyske Fodbold var dybest set begravet ved stillingen 2-0 i Nykøbings favør, da stadionuret rundede de 90 minutter. Men med ukuelig vindergejst fik de lyseblå vendt kampen til en 3-2-sejr i de seks overtidsminutter. I 92. minut reducerede Emil Berggreen til 1-2, i 93. minut udlignede Marc Dal Hende til 2-2 og i 96. minut gjorde Rasmus Wikström det til 3-2. En vanvittig afslutning, der nok er det næstbedste comeback i Sønderjyske Fodbolds historie. Intet overgår jo den legendariske 6-5-sejr mod OB i efteråret 1998, hvor dengang mørkeblå HFK var bagud 1-5 ved pausen, og som stadig af mange fodboldkyndige betegnes som Danmarkshistoriens største comeback.

Nykøbing FC har fundet formen
Nykøbing FC frister en tilværelse på NordicBet Ligaens sidsteplads med 16 point efter 21 spillerunder. Fire sejre er det blevet til i alt, hvor den seneste kom i sidste runde, da de på hjemmebane slog HB Køge med 4-2. Noget kunne tyde på, at de har fundet formen efter vinterpausen, da de har fået to sejre i deres tre seneste opgør, så de lyseblå skal være på vagt mod rækkens agterlanterne.

Modstanderens Profil – Luca Tange Kjerrumgaard
Luca Tange Kjerrumgaard har scoret 9 ud af de 25 mål, som Nykøbing FC har scoret i denne sæson. De lyseblå forsvarsspillere skal derfor holde godt øje med den unge 20-årige angriber, der i sin første sæson i NordicBet Ligaen har bevist sit værd. Kjerrumgaard er en typisk 9’er med en fin statur og med gode afslutningsevner. Han er desuden meget bevægelig og fysisk stærk. Han har fået sin fodboldopdragelse i Dalum, hvor talentet bragte ham til OB. I 2021 fik Luca en treårig kontrakt hos OB, men er pt udlejet til Nykøbing FC.

Luca Kjerrumgaard har været en farlig mand i front for Nykøbing FC i denne sæson. Foto: Nykøbing FC

Tekst af: Stig Kongsted Hansen

Del denne nyhed:

Seneste nyheder