Lærerig kamp gav gode svar til cheftræneren

Cheftræner Thomas Nørgaard evaluerer den første træningskamp og ser tilbage på en god, hård træningsuge.

Fredagens testkamp mod AGF endte med et 1-5-nederlag i Aarhus, men vigtigst af alt fik cheftræner Thomas Nørgaard set en masse spillere i aktion, og han og holdet fik en god indsigt i, hvad der skal arbejdes videre med i den kommende tid.

– Jeg synes, at spillerne forsøger at sætte nogle af de ting i spil, vi har trænet. Men vi spiller mod et hold, der helt sikkert har mere kvalitet i sig, og som også relationelt er længere fremme, end vi er. Når man møder et hold, der scorer fire gange på fire afslutninger, så er det en svær kamp at spille derfra.

– Jeg synes, spillerne forsøgte at gøre de ting, vi havde talt om, men jeg håber også, de tager det som en reminder om det næste niveau, og dér er AGF i forhold til os, siger Thomas Nørgaard.

Det var årets første træningskamp mod en god og effektiv modstander, og selv om det aldrig er sjovt at tabe 1-5, er vi på det tidspunkt i opstarten, hvor man ikke skal konkludere alt for voldsomt på sejre og nederlag.

– Man skal aldrig lægge for meget i en træningskamp, men vi skal tage alvorligt, at der er nogle faser, som vi ikke gør godt nok, men jeg havde heller ikke forventet, at det hele havde spillet i den første træningskamp. Nu trækker vi lige vejret ind i maven og minder os selv om, at vi spillede mod en god modstander. Vi har været i gang i en uge, og heldigvis fik vi nogle gode svar, og det skal vi selvfølgelig tolke på, siger Nørgaard.

Den første af seks træningsuger, inden det bliver alvor i NordicBet Ligaen, er nu ved at være overstået, og spillerne kan se tilbage på en hård træningsuge og se frem mod endnu en.

– Spillerne er selvfølgelig blevet presset fysisk, men det er de også blevet mentalt i og med, at der er kommet nogle nye metoder og input ind, og nogle ting er ændret i hverdagen. Det har været en fantastisk gruppe at overtage, og de har virkelig forsøgt at tage ansvar.

– Det fysiske fokus fortsætter ind i næste uge. Nu træner vi i morgen, så får de en enkelt fridag, og så har vi en kamp mod Hobro som afslutning i næste uge. Lige nu og her øver vi os alt, hvad vi overhovedet kan, og så ser vi, hvor vi står, når vi har spillet den næste kamp på fredag, siger Thomas Nørgaard.

Træningskampen i Hobro fredag den 20. januar spilles klokken 13.00.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder