Fem hurtige skud mod Marc Dal Hende

Marc Dal Hende svarer her på fem hurtige spørgsmål relateret til efteråret, klubbens jubilæum og lørdagens kamp mod Hillerød Fodbold.

Hvordan ser du som anfører for holdet tilbage på efterårssæsonen, der snart er gået? 
– Det har været helt fantastisk. Vi får en hård start i forhold i de første to kampe mod Vendsyssel FF og FC Fredericia. Siden da har vi ikke set os tilbage og virkelig præsteret. Vi har scoret mål på samlebånd, og vi har samtidig virkelig udviklet os i vores spil med bolden. Jeg er virkelig stolt af holdet, og jeg tror virkelig, vi kan modne os i det næste halve år, så vi er endnu mere klar til at tage næste skridt som mål.

Hvilke højdepunkter har du fra din tid i Sønderjyske Fodbold?
– Der er en del, man kan fremhæve. Først og fremmest er det sølvmedaljerne i 2015/2016, hvor vi afgør sølvet på Brøndby Stadion i en utrolig kulisse. Det var en fantastisk fejring, hvor holdet fik festet løs på udebane i København. Derudover skal jeg fremhæve vores kampagne i Europa sommeren efter, hvor vi slår Strømsgodset og Zaglebie Lubin. Derefter har vi et utrolig tæt opgør med Sparta Prag, hvor vi desværre taber pladsen om gruppespillet i sidste øjeblik.

Hvem er den bedste medspiller, du har haft i tiden hos Sønderjyske Fodbold?
– Hvis man skal lave den perfekte kombination, så vil jeg vælge Marc Pedersen på mentaliteten. Han var ikke verdens bedste fodboldspiller, men han ville dø med støvlerne på. En stor kriger. For hans lederegenskaber er jeg nødt til at nævne vores midtbanegeneral Janus Drachmann. Til slut må jeg nævne Simon Kroon på højreflanken. Han var fuldstændig fremragende i sæsonen, vi vinder sølv. En kombination af de tre må nok være min ultimative holdkammerat.

Kan du give os et indblik i sammenholdet i truppen?
– Før det nye trænerteam kom til, var der mange kliker og grupperinger i truppen. Der var stor afstand mellem de unge og de gamle på holdet. Det var meget tydeligt i vores sociale arrangementer, hvor folk sjældent blev længere end nødvendigt. I dag er sammenholdet noget helt andet. Vi er en sammentømret enhed med en fantastisk tro på tingene. Vi har eksempelvis et opstartsarrangement en onsdag aften, hvor alle nye i truppen skal op og synge. Det var en kanon aften, som endte med at hele holdet i samlet flok tog på Buchs Vinstue, hvor de nye fik lov til at synge én gang til. Det giver virkelig noget til et hold, at man kan have den slags ture sammen. 

Resultattip og målscorere lørdag mod Hillerød Fodbold?
– Vi har efterhånden scoret fire mål i mange kampe. Jeg tror derfor, vi vinder 4-0. Peter Christiansen skal gerne slå rekorder, så han kommer til at score to mål. Og så er Kristall Ingason og Søren Andreasen virkelig skarpe for tiden, så de scorer begge. 

Del denne nyhed:

Seneste nyheder