Dansk fodbold hylder de frivillige – også på Sydbank Park

DBU Bredde, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen går sammen med klubberne om at hylde de omtrent 120.000 frivillige i dansk foreningsfodbold i uge 39.

Pressemeddelelse fra Divisionsforeningen – se vores tilføjelse herunder.

Når Gjensidige Kvindeliga, 3F Superliga og NordicBet Liga i dagene 29. september til 2. oktober byder på dansk fodbold fra højeste hylde, så vil der blive sendt en kærlig hilsen til de frivillige i de danske breddeklubber. Det sker i anledning af frivilligugen – uge 39 – hvor man landet over hylder de frivillige.   

– Vi vil gerne være med til at markere og hylde de mange ildsjæle, der yder en uvurderlig indsats for dansk fodbold. Vi skylder alle at sende en tak til de frivillige, der har dedikeret deres fritid til fordel for dansk fodbold, siger Katja Moesgaard, der er forperson for Kvindedivisionsforeningen.  

I klubber under DBU og lokalunionerne estimerer man, at der er i omegnen af 120.000 frivillige fra kassereren og bestyrelsesformanden til træneren og dommeren samt den far eller mor, der måned efter måned bager kager, kører børn til fodboldkampe og vasker tøj.  

– Det frivillige foreningsliv er vækstlaget for dansk talentudvikling. Alle professionelle fodboldspillere har undervejs mod toppen mødt og nydt godt af frivillige kræfter. Derfor er vi glade for at være med til at hylde den enorme indsats, som de frivillige yder i de danske fodboldklubber, siger Thomas Christensen præsident i Divisionsforeningen.

Med ca. 360.000 medlemmer har dansk fodbold historisk mange medlemmer. Det skyldes blandt andet det store arbejde, der bliver udført af de frivillige ude i klubberne, der skaber glæde, stærke fællesskaber og en helt særlig sammenhængskraft på tværs af dansk fodbold.  

”Danmark har et helt unikt foreningsliv, hvor der er stærke tråde hele vejen fra forældertræneren i foreningsfodbolden til holdene i 3F Superliga. Derfor er vi glade for, at vi sammen kan hylde alle de mennesker, der udgør fundamentet for dansk fodbold. Tusind tak for jeres indsats”, siger formand for DBU Breddes frivilliggruppe Gerhard Grubb Waaentz.

Tilføjelse fra Sønderjyske Fodbold:

I Sønderjyske Fodbold ser vi frem til at tage del af markeringen, så de mange frivillige får den fuldt fortjente anerkendelse. I forbindelse med lørdagens kamp på Sydbank Park tager vi kort før kickoff en stor klapsalve til ære for de mange frivillige, der hjælper til i Sønderjyske Fodbold og i alle vores 55 samarbejdsklubber.

Vi siger ofte, at “Vi er sammen om Sønderjyske Fodbold”, og det understreges ikke mindst af vores mange samarbejdsklubber og de mange frivillige, der hjælper til både på kampdagen på Sydbank Park, men i høj grad også ude i de mange klubber i landsdelen.

Alle frivillige er med til at gøre en forskel, og vi ser frem til at hylde dem lørdag klokken 14.00, når vi tager imod B.93.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder