Albæk: Vi elsker at være en del af Pokalen

Mads Albæk har været med i alle vores gode pokalår, og han fremhæver, at klubben har været god til at prioritere Pokalen sideløbende med ligaen.

Mads Albæk er en af de spillere, der var med til at løfte klubbens første trofæ, da Sønderjyske Fodbold vandt pokalturneringen i sommeren 2020.

Det var der, vores pokaleventyr startede, og siden har vi haft mange store oplevelser i Pokalen.

Pokalfinalen i 2020 blev fulgt op af endnu en pokalfinale i 2021, hvor vi dog måtte nøjes med en sølvmedalje – men oplevelsen med at spille sig i den anden finale i træk er der ingen, der kan tage fra os.

Vi jagtede et pokalfinale-hattrick i sidste sæson og nåede igen langt i turneringen, men her var OB desværre en lidt for stor mundfuld i semifinalerne.

Igen i denne sæson er vi nået langt. Vi er kommet forbi Slagelse B&I, Kolding IF, HB Køge og Nykøbing FC, og nu er vi igen blandt de sidste otte.

Der bliver altså mindst en kvartfinale i år, og vi kan uden at blinke kalde os for Danmarks pt. bedste pokalhold.

Mads Albæk ser med glæde tilbage på vores togt i Pokalen.

– Det har jo været helt vildt sådan, som vi har præsteret i Pokalen. Vi må jo nærmest være det bedste hold i Danmark set over de sidste tre år, når man ser på, hvor meget vi vinder, og hvor langt vi kommer.

– Det har været en fantastisk rejse gennem den turnering og et godt afbræk i hverdagen. Vi er jo en forholdsvis lille klub, og vi ved jo godt, at hvis vi skal have triumfer, er det nok pokalturneringen, vi skal gå efter. Og det lykkedes så det ene år. Så for klubben og mig personligt, er det en turnering, vi elsker at være en del af, siger Mads Albæk.

I denne sæson har vi et stort arbejde, der skal gøres i NordicBet Ligaen, men i de andre år, hvor vi også er nået langt i Pokalen, har vi også skulle slås mod nedrykning fra 3F Superligaen sideløbende med den ene pokaloplevelse efter den anden.

Mads Albæk mener, at holdet har været god til at veksle mellem de to turneringer.

– Vores trup kan godt bære at være med i den turnering (Pokalen, red.). Vi har jo været gode til at rotere i pokalturneringen. Dem, der ikke har spillet i turneringen for fuld damp, har været gode til at tage over i pokalturneringen. Det er der rig mulighed for at gøre igen, så jeg synes, den skal have fuld gas, siger Mads Albæk.

Vi jagter nye pokaloplevelser onsdag klokken 18.45, når vi tager imod Silkeborg IF i den første af to kvartfinaler.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder