Nyt stort mål nået: Vi vinder NordicBet Ligaen!

Med to runder tilbage kan vi nu ikke længere indhentes på førstepladsen. Fredag aften spillede vi 0-0 ude mod Vendsyssel FF trods flere gode tilbud undervejs. Kampen gav debut til U17-spiller Sebastian Larsen.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

Et point var nok, men vi gik målrettet efter alle tre, da vi fredag aften gæstede Vendsyssel FF. Fik vi ét point med hjem, ville vi vinde rækken, og det gjorde vi efter en ny fornem indsats, der dog “kun” rakte til remis.

Vi åbnede opgøret rigtig godt, og inden stadionuret havde rundet de to minutter, kom Mads Agger frem til et godt forsøg. Efter gode træk sendte han et venstrehug på kassen fra distancen, men bolden sneg sig forbi. Et minut senere var Agger nærgående igen, da han efter et fremragende raid i højresiden gik mod baglinjen og sikrede os hjørne.

Herefter stod Vendsyssel meget dybt, og vi havde bolden. Det var svært at bryde op, men efter 21 minutter var Mads Agger igen nærgående. Et frispark på kanten af feltet blev kanoneret mod mål, men den blev flot reddet i Vendsyssel-buret. Tre minutter senere steg Maxime Soulas til vejrs efter et fornemt indlæg fra Dalton Wilkins, men franskmanden headede lige over.

Efter en halv time havde vi haft bolden 75 procent af tiden, men mod slutningen af første halvleg kom hjemmeholdet bedre med. Lucas Jensen sparkede i sidenettet i de sidste sekunder, og så var det 0-0 ved pausen.

Anden halvleg åbnede lidt rodet, men hurtigt fik vi fat. Ivan Nikolov var tæt på at nå først på en fremlægning, og minuttet efter var det millimeter fra 1-0 til os, da Tim Hartzell gled et indlæg op på overliggeren lige foran Mads Agger. Efter en fin Vendsyssel-periode havnede vi så pludselig i en tre mod en-situation, men afleveringen fra Troels Kløve til Jose Gallegos fik akkurat ikke nok og blev blokeret af Rune Frantsen. Kløve var i øvrigt kommet ind i stedet for Lukas Björklund, som det var herligt at se tilbage i startopstillingen!

Med lidt over et kvarter igen var da indskiftede Marcus Kristensen, der testede Oscar Linner for alvor, men det forblev stadig 0-0 på tavlen.

Vores indskiftede 18-årige Anders Bergholt var også et rigtig godt og frisk pust til offensiven. Hen mod de sidste minutter virkede begge hold dog komfortable med cifrene 0-0, der også blev resultatet.

Kampen vil også blive husket for, at vi gav førsteholdsdebut til den 17-årige Sønderborg-knægt Sebastian Larsen (årgang 2007). Han fik de sidste ti minutter på banen og var med sin størrelse en trussel for hjemmeholdet.

Det uafgjorte resultat betyder, at vi nu endegyldigt ikke kan hentes og dermed har vundet 1. division!

Tusind tak for den fantastiske opbakning på vejen dertil, det har givet os et fantastisk boost i en magisk sæson. En sæson der heldigvis ikke er forbi endnu. Fredag den 24. maj gæster vi Hobro IK, inden Kolding venter i den sidste kamp på hjemmebane 2. juni.

Fakta om kampen:

Vendsyssel FF – Sønderjyske Fodbold 0-0 (0-0)

Advarsler:
Maxime Soulas 19′
Daniel Gretarsson 68′
Troels Kløve 69′

Vendsyssel FF: Oscar Linner, Mathias Haarup, Tim Hartzell, Mads Greve, Rune Frantsen, Lucas Jensen, Oscar Öhlenschläger (Andreas Rise 87′), Gustav Dahl, Philip Rejnhold (Kasper Lunding 75´), Oscar Buch (Kasper Kjellingbro 87´).

Sønderjyske Fodbold: Nicolai Flø, Dalton Wilkins, Daniel Gretarsson, Maxime Soulas, Jacob Buus (Andreas Oggesen 70´), Ivan Nikolov (Marcus Kristensen 58´), Rasmus Vinderslev (Sebastian Larsen – Debut 87´), Lukas Björklund (Troels Kløve 58´), Jose Gallegos, Søren Andreasen (Anders Bergholt 70′), Mads Agger