Lærerig weekend for talenterne

Det blev ikke til point, da Akademiets tre mandskaber lørdag mødte AaB. Alligevel var der tale om flere fine præstationer, som giver god læring til talenterne. 

U19-talenterne tabte lørdag med 2-0 på hjemmebane til AaB. Efter kampen var cheftræner Karsten Andersen ærgerlig over, at holdet ikke udviste større skarphed i modstanderens felt. 

– Vi spillede egentlig en god fodboldkamp, men vi var ikke skarpe i deres straffesparksfelt. Vi havde især flere gode chancer i første halvleg, hvor de akkurat fik afværget mulighederne. Generelt var det ikke en kamp med en masse chancer, men de var skarpe i den anden ende, når de fik muligheden. Dermed endte det med, at de vandt kampen grundet den større kynisme. 

Cheftræneren fortæller, at U19-holdet generelt leverer mange gode præstationer, men at holdet ikke har været så gode til at få det endelige slutprodukt på. Samtidig kan han sagtens finde positive elementer, som holdet kan tage med videre. 

– Vi spiller mange fine kampe mellem felterne, men vi må erkende, at vi i øjeblikket er lidt udfordret i vores evne til at score mål. Omvendt kan jeg sagtens fremhæve nogle positive ting, hvor vi blandt andet ser nogle spændende tegninger til at spille i mellemrum og halvrum, som vi rigtig gerne vil. 

Sønderjyske/HFK – AaB 0-2 (0-0)  

Startopstilling:  Marcus Ryu Alstrup – Philip Sørensen, Tinus Olesen, Sune Linderoth Aarup, Nikolai Jacobsen, Blend Istrefi, Besar Ameti, Benjamin Tabrizi-Birkebæk, Silas Relsted Gonzalez, Anton Hüttel, Mikkel Riis Ladefoged. 

Bænken: Jonathan Heigl, Simon Maass, Anders Bergholt Pedersen, Sebastian Jessen, Oliver Cafnik-Theill, Mads Nielsen.

U17 taber lige kamp 

Akademiets U17-drenge spillede en fin kamp, men holdet måtte alligevel se sig slået med 2-1, da AaB lørdag var på besøg i Haderslev. Efter kampen fortæller cheftræner Michael Meyhoff om en kamp, hvor talenterne havde fortjent at få mindst et point ud af anstrengelserne. 

– Vi spillede en meget lige kamp mod AaB, hvor vi især i første halvleg lykkedes med en stor del af det, som vi gerne ville. AaB var mest på bolden kampen igennem og var desværre bedst i anden halvleg, hvor vi ikke helt lykkedes med at få bygget videre på de gode ting fra første halvleg. Vi havde fortjent at få point med fra kampen, men vi brændte desværre et par store chancer i slutningen af kampen. 

Alt i alt mener cheftræneren, at der er fremskridt at spore, og at kampen grundlæggende taler ind i en udvikling, som går i en positiv retning. 

– Jeg synes, at vi er inde i en god udvikling spillemæssigt, og drengene arbejder stenhårdt på træningsbanen for at blive dygtigere, så selvom resultatet ikke blev som håbet, så var det et step i den rigtige retning. 

Sønderjyske/HFK – AaB 1-2 (1-1) 

1-0, Dereje Jensen. 

Startopstilling:  Benjamin Rasmussen – Villads Klindt Sørensen, Mads Bo Ottesen, Olti Hyseni, Dereje Jensen, Refik Avdic, Sebastian Larsen, Elias Hjort-Pedersen, Frederik Nygaard Jürgensen, Jacob Hamborg, Jakob Lagoni Thorsen. 

Bænken:. William Nyborg,  Marcus Nukulkit Hansen, Lasse Riggelsen, Jeppe Klemann, Asghar Ibrahimi. 

U15 indkasserede unødvendige mål

Lørdag tabte U15-mandskabet med 3-0 til AaB, men der var tale om en kamp, hvor holdet på mange parametre leverede fornuftigt. Det fortæller trænerduoen Kresten Ipsen og Jonas Hansen. 

– Det var vores første ligakamp ovenpå turen og de mange kampe i Portugal, og præstationen samt indsatsen kan vi ikke klage over. Vores første halvleg var på et tilfredsstillende niveau. Især vores presspil var med en fed intensitet, og vi formåede også at finde flere sekvenser med retvendte spillere i mellemrum. I anden halvleg indkasserer vi tre dumme mål, som alle kunne være blevet undgået. Vi havde stadig sekvenser, hvor vi både med og uden bold fik gjort det, som vi gerne vil. Men det er klart at med tre hurtige mål imod, så blev det svært at vinde

Trods nederlaget var der flere gode ting at tage med, og trænerduoen glæder sig derfor allerede til de kampe, som venter inden længe. 

– Vi kæmper videre og tager udgangspunkt i de mange gode sekvenser, som vi havde i kampen. Dem kan vi tage med til de kommende kampe, hvor vi allerede møder Rødekro IF på tirsdag i pokalen. 

SønderjyskE/HFK – AaB 0-3 (0-0) 

Startopstilling: Noah Q.P. Nguyen, Nicolai Lund, Gustav Sejrup, Nicolai Derlich Biel, Andreas Holm, Tobias Meilandt Jacobsen, Nicklas Bergmann Schmidt, Sultan Azar Ebrat, Mathias Duborg, William Beck, William Thomsen. 

Bænken: Oliver Kræmer Jessen, Elias Nøhr, Frederik Mortensen, Victor Grønhøj Nissen. 

U19-holdet skal først i aktion igen i ligaen d. 3. december, hvor holdet møder Lyngby på udebane. U17 og U15 spiller deres næste ligakamp allerede på lørdag, hvor Lyngby ligeledes venter. Inden den kamp skal U15 tirsdag møde Rødekro IF i pokalturneringen. 

Af: Magnus Winterskov Møller

Del denne nyhed:

Seneste nyheder