Facts i forbindelse med Vejle-kampen

Vi har her samlet en række facts i forbindelse med mandagens kamp mod Vejle Boldklub.

Dommer til mandagens kamp Jacob Rasmussen. Linjedommere er Daniel Cortzen og Henrik Hansen. Fjerdedommer er Michael Tykgaard.

Kampen bliver vist på TV3 Sport, hvor der er stor fokus på kampen, da der ikke spilles i 3F Superligaen i dag. 

Vidste du, at Vejle Boldklub egentlig startede som en cricketklub i 1891. Først 11 år senere i 1902 begyndte klubben med fodbold. Herfra gik det kun én vej – fremad og opad. I dag består Vejle Boldklub af VB moderklubben og VB-alliancen A/S. Dette samarbejde går under navnet Future Vejle.

Klubbens meritter er enestående. Fem danske mesterskaber i 1958, 1971, 1972, 1978 og sidste gang i 1984. Seks gange har de vundet pokalturneringen i 1958, 1959, 1972, 1975, 1977 og 1981. De har således vundet ”The Double” to gange i henholdsvis 1958 og 1972. Desuden har Vejle Boldklub i flere omgange deltaget i Mesterholdenes Europacup, Pokalvindernes Europacup og UEFA Cup.

Klubben har gennem årene fostret utrolig mange gode navnkundige spillere. Her skal nævnes Ulrik Le Fevre og Allan Simonsen. De to legender er for øvrigt med mellemrum på Sydbank Park for at følge Sønderjyske Fodbolds kampe fra JBR-Agencies skyboks sammen med vores tøjsponsor Jan B. Rasmussen.

De seneste år har Vejle været lidt af et elevatorhold mellem NordicBet Ligaen og 3F Superligaen, men noget kunne tyde på, at holdet har rettet sigtekornet solidt mod 3F Superligaen igen.

Topscorer for Vejle Boldklub, Dimitrios Emmanouilidis (9 mål), har karantæne til dagens kamp, efter at han så rødt i kampen mod Hillerød i sidste runde. Hos Sønderjyske Fodbold har ingen karantæne til dagens kamp.

Men der er andre, der kan tage over hos Vejle. Richard Sukuta og Kristian Kirkegaard har begge lavet syv kasser i denne sæson. Hos de lyseblå er der tre spillere, der ligger øverst på topscorerlisten. Emil Frederiksen, Emil Berggreen og Peter Buch Christiansen med hver seks scoringer.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder