Sønderjyske Fodbold henter Dalton Wilkins i Kolding IF

Sønderjyske Fodbold henter den newzealandske venstre back, Dalton Wilkins, i Kolding IF på en aftale, der løber frem til sommeren 2027.

24-årige Dalton Wilkins skifter med omgående virkning fra Kolding IF til Sønderjyske Fodbold.

Den newzealandske venstre back har underskrevet en aftale med Sønderjyske Fodbold, der løber frem til sommeren 2027.

Dalton Wilkins skiftede som 19-årig til FC Helsingør, og han røg siden videre til Kolding IF – først på leje og siden januar 2022 på en fast aftale.

Talentet har også gjort ham interessant for det newzealandske landshold, hvor han foreløbig står noteret for tre A-landskampe – set med sønderjyske briller er der den pudsighed, at han her har spillet sammen med Winston Reid fra Sønderborg.

Sportschef i Sønderjyske Fodbold, Casper Daather, glæder sig over tilgangen af Dalton Wilkins.

– Vi er meget tilfredse med at have skrevet kontrakt med Dalton Wilkins. Det er en spiller, som har vist sig godt frem i dansk fodbold, og som nu er klar til at tage de næste skridt i sin udvikling. Med tilgangen af Wilkins styrker vi vores i forvejen stærke forsvar, og vi står bedre rustet, når vi er ramt på bemandingen, som vi så det i slutningen af efteråret.

– Vi får i Dalton Wilkins en dynamisk og relativ ung venstre back med masser af fart, og han har tilmed et fantastisk langt indkast, som vi også kan få glæde af. Han er en ambitiøs og ærgerrig spiller, der lige som Sønderjyske Fodbold har en ambition om at komme i Superligaen, og han vil gerne kæmpe for sin landsholdsplads. Han er langt hjemmefra, men efter fem år i Danmark får vi hurtigt integreret ham på holdet og i Haderslev, og vi glæder os til, at han skal udvikle sig yderligere i vores stærke miljø, siger Casper Daather.

Dalton Wilkins glæder sig over skiftet til Sønderjyske Fodbold.

– Jeg er meget glad for at have skrevet kontrakt med Sønderjyske Fodbold. Det er en stærk klub med store ambitioner, der er i gang med et spændende projekt, som jeg meget gerne vil være en del af. Det er en god klub, der spiller flot fodbold, og de har lige som jeg ambitioner om at spiller med i den bedste række.

– Jeg kender klubben fra NordicBet Ligaen, og jeg har naturligvis også talt med min tidligere holdkammerat Tobias Sommer, så jeg har gjort mit hjemmearbejde i forbindelse med skiftet. Jeg glæder mig til at komme i gang og møde mine nye holdkammerater og fansene på Sydbank Park, siger Dalton Wilkins.

Den nye forsvarsspiller får trøje nummer 13 i Sønderjyske Fodbold, og han lærer hurtigt sine nye holdkammerater at kende, når han fra på lørdag rejser med til træningslejren i Portugal.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder