Nørgaard vil slutte suveræn sæson med sejr i lokalopgøret

Det er ingen sag at sætte sig op til sæsonens sidste kamp, når det er på et feststemt Sydbank Park mod lokalrivalerne fra Kolding. Cheftræner Thomas Nørgaard vil sætte punktum for en suveræn sæson med en sejr.

Sol, sommer og måske en sæsonrekord på Sydbank Park.

Der er mange gode grunde til at glæde sig til sæsonens sidste kamp, og cheftræner Thomas Nørgaard ser da også frem til søndagens kamp mod Kolding IF.

– Det bliver fantastisk at slutte af med et lokalopgør, som uanset situationen i tabellen eller tidspunktet på sæsonen har sit eget liv.

– Vi møder et Kolding-hold, der jagter en tredjeplads, og de kommer formentligt med fråde om munden for at opnå deres mål. For os selv handler det om at slutte ordentligt af. Vi kan godt huske den halvfesne fornemmelse, det var at gå på vinterferie med et nederlag til Hillerød, så vi vil meget gerne give hjemmepublikummet tre point for også at understrege, hvilken sæson det har været, siger Thomas Nørgaard.

Uden for banen er der lagt op til den helt store oprykningsfest med koncerter og et efterfølgende pokalløft og en trøjeauktion.

– Vi kan godt mærke på omgivelserne, at der er lagt op til en festdag. For dem er det en mulighed for i fællesskab at fejre oprykningen. Vi, der arbejder i maskinrummet, har haft nogle fejringer undervejs, og nu drejer det sig om at sætte det punktum, som vi forventer af os selv, at vi kan sætte.

– Derefter handler det om at trække vejret efter en fysisk og ikke mindst mentalt opslidende sæson. Vi skal lige putte stikket i væggen og lade lidt op igen, og så skal vi ellers glæde os og se frem mod det, der venter efter sommerferien, siger Nørgaard.

Kolding IF har været en af sæsonens helt store positive overraskelser i denne sæson, og Nørgaard har da også stor respekt for naboerne mod nord.

– I sæsonens tidligere kampe mod Kolding er de kommet med det, som vi ved, de står for. Det er en fasttømret enhed med et klart spilkoncept, og de har leveret flot i en sæson som oprykker, som sender dem godt ind i næste sæson, hvor modstanderne skal stå tidligt op for at slå dem. Herfra er der et meget anerkendende nik til den sæson, de har haft, siger Nørgaard.

Med 6000-7000 tilskuere på Sydbank Park – desværre nok kun et par hundrede fra Kolding – til sæsonens sidste kamp bliver det en flot kulisse, der venter spillerne i sæsonens sidste kamp.

– Jeg håber, det bliver en kulisse, som vi kommer til at opleve oftere, når det hedder Superliga efter sommerferien. Man skal ikke overveje, om man skal tage på Sydbank Park. Alle skal være der. Så jeg håber, vi kan gentage kulissen mange gange det næste år, når vi går ind i en meget spændende Superliga.

– Jeg kan også kun opfordre til at komme tidligt afsted mod stadion og i fanzonen på søndag, så vi får skabt en tidlig fest, inden folk skal i loungen eller på stadion, siger Thomas Nørgaard.

Vi ses på Sydbank Park søndag, hvor aktiviteterne i fanzonen starter allerede 11.00.

Kampsponsor til sæsonens sidste kamp er P. Christensen.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder