Kriger og kulturbærer forlænger i Sønderjyske Fodbold

Sønderjyske Fodbold og Marc Dal Hende er blevet enige om en etårig forlængelse, der holder den stærke kriger og kulturbærer i klubben frem til sommeren 2025.

Blodet er lyseblåt, og DNA’et er sønderjysk.

33-årige Marc Dal Hende er ganske vist født på Amager, men hjertet banker for Sønderjylland og Sønderjyske Fodbold, som den stærke forsvarsspiller har repræsenteret i mere end 150 kampe.

Klædt i lyseblåt er han blevet en kulturbærer i klubben, og det er derfor med stor glæde, at vi nu kan offentliggøre, at den karismatiske kriger tager endnu et år i Sønderjyske Fodbold, efter han og klubben er blevet enige om en etårig forlængelse.

Siden han første gang trak i den lyseblå trøje i 2015, er hans rolle på og uden for holdet blev større og større. Han var med, da klubben hentede de historiske sølvmedaljer i Superligaen i 2016 og for første gang prøvede kræfter med Europa.

Efter en tur til FC Midtjylland vendte han i sommeren 2020 retur til Sønderjylland, hvor han i nogle omskiftelig år i klubben sørgede for – som anfører og kulturbærer – at klubbens værdier fortsat gennemsyrede omklædningsrummet og smittede af på holdkammeraterne.

Sportschef Casper Daather er meget tilfreds med, at Marc Dal Hende tager endnu en tørn i klubben.

– Marc Dal Hende er en fantastisk repræsentant for Sønderjyske Fodbold. Han bærer klubbens værdier på sine brede skuldre, og han er en naturlig leder, et samlingspunkt og ikke mindst en stærk kulturbærer. Han brænder for at gøre en forskel for klubben og sine holdkammerater, og han er topmotiveret for også at hjælpe holdet i Superligaen.

– Han har med stolthed overdraget anførerbindet til Rasmus Vinderslev, og han spiller ikke helt så meget, som han har gjort tidligere, men han står fortsat et godt sted. Efter han fik foretaget en mindre operation i efteråret, har han stort set ikke misset et eneste træningspas. Han møder ind hver eneste dag for at gøre en forskel for holdet og for klubben, og han bidrager med en enorm intensitet i vores træninger. Hans store erfaring og rutine bliver værdifuld for os i den kommende sæson i Superligaen, siger Casper Daather.

Marc Dal Hende ser frem til endnu en sæson i lyseblåt.

– Det er med stor glæde og stolthed, at jeg forlænger med Sønderjyske Fodbold. Der er ingen tvivl om, at det efter mange år og mange kampe er blevet min hjerteklub. Jeg nyder fortsat at komme her hver eneste dag, og det føles godt at vide, at det er her, jeg skal være det næste år.

– Jeg er bevidst omkring min rolle i omklædningsrummet, og jeg sætter især en stor ære i at tage mig godt at de unge spillere, så de bliver godt integreret. Jeg er meget motiveret og ser frem til et spændende år med Superliga-fodbold i Sønderjylland, siger Marc Dal Hende.

Marc Dal Hende har foreløbig spillet 151 kampe for Sønderjyske Fodbold og har scoret 16 mål.

Del denne nyhed:

Seneste nyheder