Ingen point med hjem fra Vestegnen

Brøndby IF dannede en festlig ramme om søndagens sene kamp, hvor vi var på besøg. Vi gjorde hvad vi kunne, men det rakte ikke til point på kontoen i 2-0 nederlaget.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

Det var perfekt fodboldvejr og godt fyldte tribuner der mødte os, da vi søndag aften trådte ind på græstæppet på Brøndby Stadion. Gode vilkår for en rigtig god fodboldkamp, men trods fine momenter blev det ikke vores aften i Brøndby.

Brøndby startede aggressivt, og allerede efter tre minutter kom værterne foran. Filip Bundgaard blev spillet dybt, og han spillede bolden på tværs til Mathias Kvistgaarden, der scorede sikkert tæt under mål. En ærgerligt start. Ondt kunne være blevet værre tre minutter senere, da Yuito Suzuki kom afsted i en kontra, men Maxime Soulas kastede sig ned og stoppede hans færd.

Herefter fik vi en smule bedre fat, selvom Brøndby stadig var farlige. Daniel Gretarsson kom glidende i vejen for Kvistgaarden, der var på vej mod en friløber, inden Suzuki sparkede et pænt stykke over fra kanten af feltet.

Rundet 20 minutter slap Mads Agger afsted i venstre side, og det fangede BIF-forsvaret i ubalance. Et fladt indlæg var tæt på at komme hele vejen ind til Lirim Qamili, men bolden blev clearet i sidste moment.

Herfra kom der mere ro på kampen. Lukas Björklund var tæt på at fange en fremlægning foran Brøndby-målmand Patrick Pentz, inden Kvistgaarden sendte et langskud ind i favnen på Busk. Det blev de bedste tilbud frem mod pausen, hvor stillingen forblev 1-0 til Brøndby.

Vi kom bedre ud til anden halvleg, hvor det så lovende ud offensivt. Ingason var tæt på at sætte indskiftede Ivan Nikolov op til en stor chance, men bolden blev clearet til hjørnespark. Kort efter var Lirim Qamili i en giftig position, men han fik ikke træf på sit hovedstød. I mellemtiden havde Mathias Kvistgaarden bolden i nettet for værterne, men der blev korrekt fløjtet for offside.

Brøndby fik skubbet spillet længere frem og høstede et par dødbolde. Blandt andet et hjørnespark med en halv time igen, hvor der blev appelleret kraftigt for straffe, men det fik hjemmeholdet ikke. I stedet fik Kvistgaarden en fin mulighed efter en god bold op til ham, men Busk var på plads i forbindelse med det forsøg.

Med 20 minutter igen opsnappede vi højt, og Kristall Ingason fandt en fin position og forsøgte sig fra distancen. Bolden gik dog forbi, og fem minutter senere satte Brøndby et stød ind. Kvistgaarden blev spillet dybt i højresiden, og med et indlæg fandt han Yuito Suzuki, der fik skovlet bolden over stregen til 2-0.

I slutminutterne forsøgte vi at trykke på. Olti Hyseni kom ind til sin første Superliga-kamp, mens også Ivan Djantou blev sendt i aktion. Desværre kom vi ikke på tavlen, og da Brøndby heller ikke scorede yderligere, sluttede det med 2-0 til værterne.

Tak for opbakningen til de lyseblå medrejsende fans. Nu skal vi hjem på Sydbank Park, hvor vi søndag jagter sejren mod Vejle. Du kan købe billet her.