AGF viste Superligaens barske kynisme

Vi forsøgte at skabe mulighederne ude mod AGF fredag aften, men værterne var kyniske, straffede os benhårdt og vandt med 4-0.

Af Michael Ehrhorn-Fernow

Det var blevet tid til endnu en udekamp i 3F Superligaen, da vi gæstede AGF i Aarhus. En kamp med to optimistiske hold, men det blev et opgør der viste de barske realiteter, Superligaen også kan være.

I sommersolen åbnede AGF som ventet aggressivt. Værterne fik hurtigt en række hjørnespark, men serverne fra Gift Links blev afvist flot af Mohamed Cherif, der fik sin første Superliga-start efter sommerskiftet.

I den anden ende viste vi også tænder. Sefer Emini kom efter seks minutter godt til baglinjen, men hans indlæg blev afvist af AGF. Hjemmeholdet blev kort efter farlige på ny, da Patrick Mortensen nåede op til et indlæg, som han stangede mod kassen. Nicolai Flø var dog på plads og reddede flot.

Efter AGF-stormen i indledningen fik vi bedre fat, og Sefer Emini havde et forsøg lige forbi Jesper Hansens AGF-mål. Jose Gallegos nåede også at forsøge sig, inden Lukas Björklunds lækre driblinger blev fulgt op af et godt forsøg udefra af Emini, som Jesper Hansen dog kom i vejen for.

Sekunder senere kom AGF foran. En fejlaflevering sendte Patrick Mortensen alene mod mål, og han lagde bolden i kassen bag Flø. 1-0 på et rigtig ærgerligt tidspunkt. Vi svarede godt igen og spillede godt efter scoringen, men i fire minutters tillægstid kom endnu en AGF-kniv mod os. Tobias Bech tog et godt aftræk langt udefra, og med et følt spark bankede han bolden i mål bag Flø. 2-0 til AGF ved pausen.

Vi kom fornuftigt ud efter pausen, men kampen punkterede efter få minutters spil, da Patrick Mortensen headede AGF på 3-0. Ti minutter inde i anden halvleg blev det desværre også 4-0, da Mads Emil Madsen tæt under mål headede bolden ind bag Flø efter et forsøg på overliggeren.

Selvom det så ualmindeligt svært ud herfra, forsøgte vi fortsat at skabe muligheder. Kristall Ingason var garant for nogle stærke driblinger i feltet, inden han tæt under mål sparkede godt, men Jesper Hansen var på plads. I den anden ende diskede Nicolai Flø op med en stor redning på Tobias Bechs friløber.

AGF nåede et par store chancer mere, mens også Kristall Ingason var nærgående på ny. Herfra ebbede kampen ud, og det sluttede med et ærgerligt og småbrutalt nederlag på Ceres Park.

Tusind tak for opbakningen fra de omkring 300 fans på udebaneafsnittet i Aarhus. Næste kamp er hjemme på Sydbank Park, hvor vi møder F.C København den 11. august klokken 18.00. Du kan købe billetter til kampen her:

AGF – Sønderjyske Fodbold 4-0 (2-0)

1-0 Patrick Mortensen 35′
2-0 Tobias Bech 45+4′
3-0 Patrick Mortensen 48′
4-0 Mads Emil Madsen

AGF: Jesper Hansen, Felix Beijmo, Henrik Dalsgaard, Frederik Tingager, Jonas Jensen-Abbew, Gift Links, Mads Emil Madsen, Mikael Anderson, Frederik Brandhof, Patrick Mortensen, Tobias Bech.

Sønderjyske Fodbold: Nicolai Flø, Andreas Oggesen, Tobias Sommer, Maxime Soulas, Rasmus Vinderslev, Atli Barkarson, Mohamed Cherif, Sefer Emini, Jose Gallegos, Lukas Björklund, Kristall Ingason

Udskiftninger: Lukas Björklund/Ivan Djantou, Mohamed Cherif/Marc Dal Hende, Jose Gallegos/Ivan Nikolov, Kristall Ingason/Mikkel Ladefoged, Andreas Oggesen/Dalton Wilkins

Tilskuertal: 11.218 (Ceres Park, Aarhus)